Video : Tipsbladet
La Liga

Braithwaite-kasse overskygget af racisme-episode

En ny ærgerlig sag har ramt spansk fodbold.

Martin Braithwaite fik givet et godt svar på den manglende landsholdsudtagelse i denne uge, da han torsdag scorede for Espanyol i deres 2-0-sejr over Cartagena. Det var en scoring, der kom i overtiden, hvor han lukkede kampen.

Desværre var det ikke dét, som kampen blev husket for. I stedet har endnu en racisme-sag ramt spansk fodbold. Det gik ikke udover Braithwaite, men derimod hans 19-årige holdkammerat Omar El Hilali.

Det betød, at domer Milla Alvendiz var nødt til at stoppe kampen. Her var det spilleren selv, som gjorde dommeren opmærksom på, at der var noget i gang på tribunerne, da han skulle tage et indkast.

Få sekunder efter blev den efterhånden velkendte besked i spansk fodbold om at bede om respekt og at man er imod racisme og fremmedhad. 

Cartagena har efterfølgende selv været ude på de sociale medier og slået fast, at man er imod racisme.

Med sejren er Espanyol desuden på førstepladsen i den næstbedste række med direkte kurs tilbage til La Liga, som de rykkede ned fra i sidste sæson.

Det er endvidere blevet slået fast, at Braithwaite har reageret godt på, at han blev forbigået af landstræner Kasper Hjulmand. Læs mere om det her.