Video : Tipsbladet
La Liga

Christensens nye plads: Xavi vil beholde ham der

Andreas Christensen skal måske vænne sig til at spille mere på midtbanen.

Den danske landsholdsspiller Andreas Christensen har i de sidste to kampe for sin klub FC Barcelona spillet oppe på midtbanen i stedet for den vante plads i midterforsvaret. Det er som sådan ikke noget komplet nyt for ham, da han tidligere i karrieren har spillet på positionen.

Det er dog ved at være nogle år siden, og det har da også været vurderet sådan i de Barcelona-baserede medier, at han lige har skulle vænne sig til det. Det lader dog til, at cheftræner Xavi vil holde fast. Det skriver catalanske Sport.

- Danskeren har længe arbejdet med sig selv i træningen for at erhverve de nødvendige automatismer til at spille som midtbanespiller. Problemet er, at det at gøre det på Ciutat Esportiva (klubbens træningsanlæg red.) ikke er det samme som det, der kræves overfor modstanderne i ligaen, skriver avisen.

Ikke desto mindre har Xavi ikke planer om at gøre noget andet, og det virker til, at han insisterer på at holde fast i idéen om Christensen på midtbanen, hvor han vil blive støttet af hollandske Frenkie de Jong.

Der er derfor udsigt til, at Barca-mandskabet kan spille med 'AC' på den defensive midtbane med Iñigo Martinez og Ronald Araujo bag sig i midterforsvaret. 

- De tre kan - med meget forskellige profiler - bidrage til den defensive soliditet, som holdet har brug for for at få det bedste ud af det offensive potentiale, melder føromtalte medie.

Barcelona spillede senest 3-3 mod nedrykker-kandidaterne fra Granada, og de møder lørdag Celta Vigo, inden de skal stå overfor Napoli i Champions League.