Video : Tipsbladet
La Liga

- Det har nok virket kaotisk udefra

Andreas Christensen mener ikke, at trænersituationen i FC Barcelona har smittet negativt af på truppen.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Andreas Christensen har nu tilbragt to sæsoner i én af verdens mægtigste fodboldklubber, og for den danske stjernespiller var det forgangne år et fint et af slagsen, som både bød på spilletid i det centrale forsvar og på midtbanen hos FC Barcelona.

Nu venter "AC"'s tredje år i FC Barcelona, og det bliver med en helt ny træner. Hansi Flick har således overtaget styrpinden fra Xavi, og den proces var noget vanskelig at blive klog på.

Først annoncerede Xavi sit stop som FC Barcelona-træner for så at fortryde et par måneder senere og blive på posten. Det fik han så ikke lov til alligevel. Kort inden sæsonafslutningen blev Xavi fyret og erstattes altså af Hansi Flick.

- Udefra kan jeg godt se, at det måske har virket kaotisk, men de har været meget ærlige og har meldt klart ud til os spillere. Jo, det har været mærkeligt, men det har ikke været kaotisk for truppen, siger Andreas Christensen, der ser frem til at få Hansi Flick som træner. 

- Jeg har hørt gode ting fra dem, som har haft ham, så jeg glæder mig. 

Andreas Christensen spillede som nævnt både på midtbanen og i forsvaret i den forgangne sæson. Han ved ikke, hvad Hansi Flicks plan er med ham, men selv er "AC" ikke i tvivl om, hvad han vil foretrække. 

- Jeg vil 100 procent helst spille stopper, siger han og fortsætter:

- Det var for at hjælpe holdet, at jeg spillede midtbane, for det var noget, vi havde brug for. Vi indkasserede rigtig mange mål på kontraer i starten af sæsonen, og det skulle vi have sat en stopper for. Det gav noget mere luft til de offensive spillere, at vi lå fem på midtbanen, og min opgave var at holde balancen og dæmme op for kontraerne.

FC Barcelona sluttede på andenpladsen i La Liga - 10 point efter mestrene fra Real Madrid.