Video : Tipsbladet
La Liga

Reddede dem igen: Håber Braithwaite bliver længe

Martin Braithwaite stod bag oplægget i 1-0-sejren for Espanyol i klubbens seneste playoff-kamp om oprykning til La Liga.

Espanyol spillede søndag playoff-semifinale om oprykning til La Liga, og det lignede længe, at de skulle spille 0-0 i udekampen mod Gijon, men så trådte den danske profil Martin Braithwaite i den grad frem.

Med perfekt forarbejde fra ham ned igennem midten af banen fandt han sin angrebsmakker Puado i feltet, som kom forbi Gijon-keeperen og scorede til 1-0, som også blev kampens resultat.

I et interview med den catalanske sportsavis slog cheftræner for Espanyol, Manolo Gonzalez, fast, hvordan han så kampen søndag.

- Når de er som i dag med flow og pilen opad, hvad skal vi så sige? Det var rigtig godt. Jeg er glad for at se dem i Espanyol og forhåbentlig bliver de her i lang tid, lyder det fra træneren.

Braithwaite bliver desuden rost for samarbejdet med Javi Puado, hvor det bliver bemærket, at det bestemt ikke er første gang i løbet af denne sæson, at de to redder æren for Espanyol-holdet.

I løbet af sæsonen har klubben scoret 60 mål, hvor det har været med over halvdelen med de to som bagmænd med 37 af slagsen. Braithwaite noterer sig for 22 af dem. Han blev også topscorer i den næstbedste række i denne sæson.

Med en sejr på udebane i den første kamp i playoff-semifinalen har de et godt udgangspunkt til returkampen, som spilles på torsdag.

Mens cheftræneren altså håber på, at Martin Braithtwaite bliver i klubben længe, så har der været rygter om en meget billig frikøbsklausul for danskeren, så han nemt kan komme væk fra Barcelona-klubben efter sæsonen. Læs mere om det her.