Video : Tipsbladet
La Liga

Michael Laudrup om dommersag: Forstår det ikke

Det er ikke nemt for Michael Laudrup at finde ud af, hvad Barcelona har skulle få ud af betalingerne til vicepræsidenten for dommerudvalget i Spanien.

FC Barcelona er for tiden ramt af en bemærkelsesværdig historie, der går på, at de har betalt Enriquez Negreira, der er tidligere vicepræsident for det spanske dommerudvalg, penge for rådgivning. 

Det er også noget, som den Barcelona-legenden Michael Laudrup har bemærket, og et interview med den spanske sportsavis AS kommer han med sit syn på sagen.

- Det er sådan, at der er for lidt information til, at man kan kommentere på noget, der er så alvorligt. Det mest vigtige spørgsmål, som rejser sig for mig, det er, hvad er det Barcelona har fået ud af det? Jeg forstår det ikke, fortæller Laudrup.

Derudover peger han på, at han i sin tid i 90'erne ikke oplevede - og det var inden Barcelona begyndte at betale Negreira - at Real Madrid skulle have haft en fordel i forhold til dommerne.

- Nej. Jeg har spillet i store klubber, og som træner har det være i nogle mindre - og man kan ofte sig at de mindre kan beklage sig over, at der bliver fløjtet imod dem. At dommerne altid favoriserer de stærke. Det er ikke rigtigt. Det, der sker, er, at de store klubber skaber flere store chancer, og dommerne har større risiko for at dømme forkert mod de små hold, siger han og fortsætter:

- Jeg har spillet med i mange Clasicos, og vi kunne sige, at dommeren havde været forfærdelig, men vi har aldrig tænkt, at det var med vilje, lyder det fra Michael Laudrup.

Søndag aften klokken 21 er der da også en ny kamp mellem netop Barcelona og Real Madrid. Her har Laudrup erfaring med at have vundet 5-0 med både Barca og Real, og det følger ham stadig.

Eksempelvis i en lufthavn, hvor en lille dreng fik ham til at grine. Læs mere om det her.