Video : Tipsbladet
La Liga

Nu bekræfter Andreas Christensen

Den danske Barcelona-stjerne Andreas Christensen er helt sikker på sine fremtidsplaner.

Andreas Christensens snart to år i FC Barcelona har budt på lidt af hvert.

Danskeren vandt det spanske mesterskab i sin første sæson, hvor han var et stort aktiv i det centrale forsvar, indtil han blev ramt af en skade. Danskeren har dog kæmpet sig tilbage og er en af Xavis foretrukne spillere, som nu har fået en ny rolle på den defensive midtbane.

Alt imens danskeren har storspillet, har der også floreret et hav af rygter om et muligt skifte væk fra FC Barcelona. Det skyldes, at catalanerne hentede ham på en fri transfer og gennem et salg vil kunne lave en stor afskrivning, som vil gavne klubbens skrantende økonomi.

Tipsbladet har dog siden fortalt, at rygterne om et Andreas Christensen-exit ikke har noget på sig. Og nu bekræfter danskeren selv, at han ikke skal nogen vegne.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at jeg skal være her i næste sæson. Jeg har stadig to år tilbage af min kontrakt, og jeg er glad her, lyder det ifølge flere spanske medier fra Andreas Christensen inden weekendens El Clasico.

Det er på søndag, at Real Madrid får besøg af FC Barcelona, som død og pine skal sejre, hvis de vil gøre sig nogen som helst forhåbninger om at indhente ærkerivalernes forspring på otte point.

Andreas Christensen, 28 år, går ind til opgøret med friske ben efter at have siddet ude med karantæne i Champions League-exittet til PSG. Derfor kan han være i spil til en plads på den defensive midtbane, som han stadig er ved at vænne sig til at spille på.

- Der er stadig mange aspekter, som jeg skal lære og forbedre. Det har ikke været særlig svært, da jeg er forsvarsspiller og min primære rolle er de defensive pligter, hvor jeg skal bidrage med noget balance og forhindre kontraangreb. Men jeg ser mig selv som forsvarsspiller, siger Andreas Christensen.

Danskeren er siden starten af februar blevet valgt af Xavi til at skulle indtage den defensive midtbaneposition - noget danskeren også har gjort tidligere i karrieren og på det danske landshold.