Video : Tipsbladet
La Liga

Derfor kan Braithwaite pludselig skifte gratis

Martin Braithwaite går efter alt at dømme en meget spændende sommer i møde.

Martin Braithwaite og Espanyol sikrede sig søndag aften oprykning til La Liga med en sejr over Real Oviedo, men der var ikke lutter glæde at spore efter kampen.

Her langede den danske topscorer ud efter et tilbud om en forlængelse, han sidste år fik fra Espanyol.

- For et år siden gav klubben mig et tilbud om at forlænge, men det var respektløst. Lad os se, om de vil have, at jeg bliver, for tilbuddet for et år siden har vist, at de ikke har tillid til mig. Jeg har arbejdet hårdt for at få Espanyol op i La Liga, og lad os se, hvad klubben vil, fortalte Braithwaite på spansk tv ifølge den spanske avis Marca. 

Og netop spørgsmålet, om han bliver eller ej, gøres særligt spændende af klubbens oprykning.

Tilbage i januar kunne den internationale transferjournalist Fabrizio Romano nemlig melde om en helt særlig klausul i Martin Braithwaites kontrakt.

I tilfælde af en oprykning ville Martin Braithwaite kunne skifte kvit og frit, selvom hans kontrakt først står til at udløbe i sommeren 2025, lød det. Omvendt ville han i tilfælde af en glippet oprykning kunne hentes for blot 4,5 millioner kroner.

Med oprykningen i hus nu står den danske målræv altså og kan skifte kvit og frit, hvis man skal tro Fabrizio Romano.

Fantastisk sæson
Det må gøre Martin Braithwaite til en særdeles eftertragtet herre, for den danske landsholdsbobler har haft en decideret fantastisk sæson i Espanyol.

Med 22 kasser i 39 ligakampe sluttede han sæsonen som topscorer i Spaniens næstbedste række, LaLiga2.

Og allerede i januar var der bud fra en masse klubber, som han også selv bekræftede i et interview med Tipsbladet.

- Helt ærligt kan jeg ikke helt huske, hvilke klubber der var, for jeg kan hurtigt komme til at blande det sammen med, hvad der var i sommer, men der var tilbud fra alle top fem-ligaer i Europa. Det er en realitet, sagde han i et interview, hvor han ikke ønskede at kommentere de omtalte klausuler.

Martin Braithwaite, 33 år, har en fortid i FC Barcelona, Leganes, Middlesbrough, Bordeaux, Toulouse og Esbjerg fB.