Foto: Getty Images
La Liga

La Liga-stjerne taler om hård tid i Danmark

Artem Dovbyk husker tilbage på, hvordan FC Midtjylland hjalp ham, da han havde det svært.

Den ukrainske angriber Artem Dovbyk har i denne sæson godt med medvind. Han har scoret syv mål i La Liga, hvor han med sit hold Girona er på en delt førsteplads side om side med Real Madrid.

At det er gået sådan for ham lå ikke i kortene tidligere i karrieren, hvor han spillede i FC Midtjylland. I et interview på FCM's hjemmeside fortæller ukraineren selv om perioden i klubben.

- Tiden i Danmark var ikke nem for mig. Men det er også en oplevelse, som har hjulpet mig med at blive den, jeg er i dag. Det vigtigste øjeblik var faktisk, da jeg løb ind i en slem skade, og klubben hjalp mig tilbage på banen. Det var i min skadesperiode, at jeg virkelig blev stærkere både mentalt og fysisk, siger han og fortsætter:

- Når jeg tænker tilbage på tiden i Midtjylland, husker jeg særligt, da vi blev mestre og vandt pokalturneringen. Det er en ambitiøs klub, hvor mange unge spillere får chancen. Jeg elsker, hvordan klubben stoler på sine unge spillere og giver dem chancen for at bevise sig i seniorfodbold, lyder det fra Dovbyk.

Derudover kommer han ind åp, at der er specielt én ting, der har gjort ham til den spiller, som han er i dag. 

- Da jeg var yngre, forstod jeg ikke rigtig at kommunikere med mine holdkammerater, men i dag forstår jeg, hvor vigtigt det er, og hvordan det kan hjælpe mig. Jeg er blevet mere åben som person og tager imod råd fra andre, fortæller Dovbyk.

Han kommer desuden ind på, at han til tider stadig taler med ukrainsk-fødte Erik Sviatchenko, som han beskriver som en topspiller- og person. Samtidig følger han stadig alle på Instagram, oplyser angriberen.

For Dovbyk er der for tiden ikke det store at klage over i tilværelsen i Catalonien.

- Livet i Girona er skønt, vejret er godt, og jeg kan lide alting. Det vigtigste er, at min familie er komfortable her. Samtidig går det godt på fodboldbanen, holdet spiller flot og leverer store resultater. Forhåbentligt bliver vi sæsonens helt store overraskelse. Vi har et godt hold, fastslår Artem Dovbyk.

Netop sproget har ifølge Girona-cheftræner Michel været vigtigt for Dovbyks integration. Læs mere om det her.