Foto: IMAGO
La Liga

Optakt: Real Madrid - Atletico Madrid

La Liga-søndagen slutter af med et ordentlig brag, når Real Madrid og Atletico Madrid for fjerde gang i sæsonen, og tredje gang på kun tre uger, brager sammen i El Derbi Madrileño

Kampfakta:
Kampstart: Søndag klokken 21:00
Spillested: Estadio Santiago Bernabeu, Madrid
Dommer: Jose Sanchez
På TV: TV2 Sport X

Holdnyt:
Real Madrid:
Der er god grund til at tænde for flimmerkassen søndag aften, når Real Madrid og Atletico Madrid tørner sammen til sæsonens fjerde lokalbrag. Der har været fantastisk godt gang i underholdningen i de tre første, hvor der i ordinær spilletid er blevet scoret intet mindre end 14 gange.

Real Madrid er fornemt kørende med ni sejre i de seneste ti ligakampe. Seneste af slagsen torsdag aften, hvor Getafe blev besejret i sikker stil med 2-0. Sejren sender Ancelottis mandskab alene i spids af La Liga med to point ned til nærmeste forfølger, Girona.

Spillemæssigt og resultatmæssigt gik det lige efter planen i torsdagens kamp mod Getafe, til gengæld kom der malurt i bægeret på fraværsfronten.

Rüdiger udgik i pausen med smerter i baglåret, mens Tchouameni overtog pladsen i midterforsvaret i anden halvleg. Franskmanden endte dog med at trække en advarsel til sig, som sender ham i karantæne til dette opgør.

Det efterlader Ancelotti med defensive udfordringer, da Alaba og Militao sammen med målmand Courtois i forvejen er ude med skader. Meldinger lyder dog på, at Rüdiger muligvis bliver klar.

Atletico Madrid:
Atletico Madrid har slingret noget mere end lokalrivalerne Real Madrid i denne sæson. Resultaterne på udebane har slet ikke har kunne måle sig med resultaterne hjemme på Civitas Metropolitano. 34 point hjemme vs. 13 ude illustrerer udmærket, hvor gæsternes problemer ligger.

Det står dog ikke værre til end, at Atletico Madrid indtager en aktuel tredjeplads i La Liga, mens de i Copa del Rey har fundet vej til semifinalen, og i Champions League spillede sig sikkert videre til knockout-runden.

Efter en skidt måned fra start december til start januar, har Atletico Madrid fundet formen igen med fem sejre i streg på tværs af turneringer. Kan de mon fortsætte stimen mod lokalrivalerne søndag aften?

Simeone må til opgøret se bort fra skadede Gimenez, Lemar og Azpilicueta, mens Morata meldes tvivlsom.

Karantæner:
Real Madrid: Aurelien Tchouameni
Atletico Madrid: Ingen

Bud på startopstillinger:
Real Madrid (4-3-3): Lunin - Vasquez, Nacho, Mendy, Carvajal - Modric, Camavinga, Bellingham - Valverde, Rodrygo, Vinicius Junior

Atletico Madrid (3-5-2): Oblak - Savic, Hermoso, Reinildo - Llorente, De Paul, Koke, Saul, Lino - Griezmann, Depay

Dom:
Der har været godt gang i målscoringen i sæsonens tre første indbyrdes opgør, som alle har budt på minimum fire scoringer i ordinær spilletid.

Spørgsmålet er, om Simeone igen tør satse med det høje pres, som i de seneste indbyrdes opgør har gjort ondt på Real Madrid, eller om han går med en mere konservativ tilgang, når nu lokalopgøret for første gang i sæsonen spilles på Bernabeu?

Med Real Madrids svækkede defensiv in mente kunne der være idé i igen at gå med det høje pres, og det fordrer godt for underholdningen. Dommen lyder på endnu en målrig affære med mål i begge ender mellem to hold med spændende offensivt skyts. 2-2.