Video : Tipsbladet
La Liga

'AC' bag vild Barcelona-forvandling: En genistreg

Flere spanske medier fremhæver Andreas Christensen for at have gjort en kæmpe forskel for Barcelonas defensiv efter danskerens positionsskifte.

Det er ikke hans foretrukne position, men Andreas Christensen har alligevel haft stor succes i sin nye rolle som defensiv midtbanespiller hos FC Barcelona. 

Flere spanske medier har i weekenden fremhævet den voldsomme betydning, som Andreas Christensens positionsskifte har betydet for Barcelonas defensiv. 

- I de hidtil syv kampe, hvor Christensen har spillet som defensiv midtbanespiller, har Barcelona indkasseret seks mål, mens man har også har holdt målet rent i tre kampe i La Liga. Med kampene med Christensen på midtbanen har holdet vist større soliditet, skriver Mundo Deportivo og fortsætter:  

- Tallet med 0,85 indkasserede mål med danskeren på midtbanen skiller sig klart ud fra Barcelonas gennemsnitligt indkasserede antal mål i hele sæsonen, som er på 1,45. Et andet bevis er, at Barça blot har haft 20 afslutninger på mål imod sig med Christensen på midtbanen, mens Barcelona i de syv forudgående kampe har haft 36 afslutninger på mål imod sig. 

Mundo Deportivo peger samtidig på, at spillere som Ilkay Gündogan, Frenkie de Jong og Pedri også har draget stor fordel af Andreas Christensens tilstedeværelse på den defensive midtbane.

Har givet holdet balance
Også avisen Sport fremhæver de markant forbedrede defensive statistikker efter Andreas Christensens positionsskifte. Sport peger på, at denne position har været et svagt punkt hos Barcelona siden Sergio Busquets exit, men at Andreas Christensen med sin gode positionering har sat en stopper for de mange kontraangreb, som Barcelonas modstandere lykkedes med før. 

Ifølge Sport er Andreas Christensens positionsskifte 'Xavis bedste eksperiment'. Selv har den danske landsholdsstjerne gjort det klart, at han har det fint med at hjælpe holdet på midtbanen, men at han stadig ser sig selv som forsvarsspiller. 

Football Espana fremhæver også Barcelonas voldsomt forbedrede defensiv i de seneste syv kampe, hvor 'AC' har spillet på midtbanen. Mediet beskriver den nye rolle til Andreas Christensen som 'en taktisk genistreg' fra cheftræner Xavi. 

Andreas Christensen skal i aktion igen tirsdag, hvor der er danskerduel i Champions League i opgøret mellem Barcelona og Jesper Lindstrøms Napoli.