Foto: IMAGO
La Liga

Stor hyldest af 'AC': "Den danske livvagt"

Andreas Christensen spillede på en lidt uvant position i Barcelonas seneste La Liga-kamp. Det gjorde danskere dog fortrinligt, og det er blevet taget god i mod af cheftræner Xavi Hernandez og også den spanske presse.

I over et årti var Xavi Hernandez og Andres Iniesta frie til at gøre næsten lige, hvad der passede dem, på Barcelonas midtbane - hvis uheldet var ude, vidste de, at Sergio Busquets var klar til at rydde op bag dem. 

Og mon ikke Xavi, der nu står i spidsen for den catalanske mesterklub, trak på den erfaring, da han smed Andreas Christensen ind på den defensive midtbane i Barcelonas seneste ligakamp mod Alaves. 

'AC' fik efterfølgende stor ros i den spanske presse for sin præstation, og i dag, søndag, forud for Barcelonas kamp mod Granada, fylder danskeren igen i spalterne hos de spanske aviser, 

"Christensen, Barcelonas danske livvagt" lyder overskriften hos den spanske avis La Vanguardia, der hylder danskerens præstation. 

- Sidste lørdag i Mendizorroza tog han (Xavi, red) chancen med den danske forsvarsspiller og rykkede ham et par meter frem. Og taktikken, kombineret med en fjerde midtbanespiller (Pedri) som falsk kant, fungerede. Mod Alavés havde Barça gode minutter, etablerede sig på modstanderens banehalvdel uden frygt for kontraangreb, vel vidende at Christensen holdt øje og dækkede af, skriver den spanske avis. 

Og meget kunne godt tyde på, at Christensen igen vil blive disponeret på midtbanen, når Barcelona tørner sammen med Granada  i aften. 

Cheftræner Xavi Hernandez sender nemlig også rosende ord i retning af 'AC'. 

- Jeg synes, det gik godt i sidste kamp. Andreas er en af mulighederne til midtbanen. Han er komfortabel. Teknisk er han meget god, har evnen til at spille med 360 grader, og han tager gode beslutninger, fortæller Xavi på et pressemøde forud for kampen ifølge La Vanguardia.