Foto: Imago
La Liga

Christensen på 'ny' position: Så godt gik det

Andreas Christensen var placeret på midtbanen for Barcelona lørdag aften, og det kan Xavi nok godt gøre med ro i maven igen.

De fleste kender nok den danske landsholdsspiller Andreas Christensen som midterforsvarer, men han har også erfaring fra positionen på midtbanen, og det fik han brug for i lørdagens 3-1-sejr for FC Barcelona mod Alaves.

Klubben er hårdt ramt af skader, og det gav cheftræner Xavi behov for at eksperimentere lidt, og det var noget, som virkede. Det påpeger den catalanske sportsavis Sport.

Her bliver der bemærket, at danskeren begyndte en anelse spændt og virkede stiv, og at han var ved at tabe bolden med ryggen til målet.

- Det er en position, der, som vi gentager, udsætter dig meget i Barcelona. Du har brug for øjne i nakken og en næsten perfekt tænkning-udførelse. Og i de første 10-15 minutter var Andreas ikke helt komfortabel, skriver Sport og fortsætter:

- Derefter var det Frenkie de Jong, der placerede sig mere mellem midterforsvarerne mens Christensen tilbød sig mere inde i banen. Han skjulte sig ikke og begyndte at vinde tillid og sikkerhed. Det var normalt, at han var lidt tvivlende i de første øjeblikke, fordi Alavés pressede meget højt, melder avisen.

Derudover peger de på, at han havde en succesrate på sine afleveringer på 90 procent, da han ramte 43 ud af sine 48 pasninger. Samtidig vandt han to dueller, havde to tacklinger og én erobring - og så blev han ikke driblet forbi en eneste gang i de 82 minutter, han fik.

Endelig mener sportsavisen, at Andreas Christensen nu er foran på midtbane-positionen sammenlignet med Oriol Romeu, der ellers er på midtbanen. 

Mens 'AC' var på midtbanen, så var der igen blevet plads til blot 17-årige Pau Cubarsi i midterforsvaret for Barca, hvor han var sat sammen med den lidt mere rutinerede Ronald Araujo.