• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

TV-sag: Landsretten afviser Real Madrid

Foto: Getty Images

Real Madrids planer om en retssag ser ud til at være meget langt væk nu.

Af Oliver Okstrøm

Real Madrid har på det seneste haft planer om at gå rettens vej i en konflikt mod La Liga og dens præsident Javier Tebas. Det viser sig nu, at det er en sag, som den spanske landsret har afvist.

Det skriver blandt andet AS og Diario Sport onsdag.

Sagen handler om tv-rettigheder og lovovertrædelser i forbindelse med kriterierne for fordeling af indtægterne, der er kommet via rettighederne til deres kampe. Stridighederne har stået på i flere år, og i begyndelsen af august indgav Real Madrid en klage.

Det skulle handle om, at pengene skulle baseres på, hvor meget klubberne bidrager til tv-transmissionerne, og man mener, at det har været lavet for at skade Real Madrid. Blandt andet taler cheftræner Carlo Ancelotti ikke med hverken DAZN eller Movistar efter kampene.

Dommeren Jose Luis Calama, der har afvist sagen, slår fast, at de beskrevne begivenheder i klagen ikke er omfattet af straffeloven, ligesom anklagerne om uærlig forvaltning, uberettiget tilegnelse og korruption i erhvervslivet er blevet afvist.

Dommeren bemærker endvidere, at Real Madrid "forsøger at opbygge en sammensværgelsesversion imod sine interesser fra LaLiga og dens præsident".

Den spanske storklub har nu tre dage til at anke sagen, og ifølge AS har klagen fra hovedstadsklubben skabt vrede blandt de øvrige klubber fra den bedste spanske række.

I en anden sag står Real Madrid dog til at være offer. Det er i forbindelse med Barcelonas dommersag. Læs mere om det her.