Foto: Getty Images
Landshold

Afviste det danske landshold: Jeg fortryder det

Den tidligere FC Nordsjælland-spiller Enoch Kofi Adu undersøgte aldrig muligheden om at spille for Danmark til bunds, og det er ærger han sig over den dag i dag. Tipsbladet har talt med den tidligere Superliga-profil.

Er du først begyndt at følge med i fodbold for nylig, så kender du næppe ghanesiske Enoch Kofi Adu.

Han spiller til dagligt i finske Ekenäs IF, men for ti år siden var han et hotshot i Superligaen. Her spillede han i FC Nordsjælland, som han vandt det danske mesterskab med i 2012 og kvalificerede til Champions League-gruppespillet sæsonen efter.

Fra 2010 til januar 2013 lå han i maskinrummet og dominerede på FC Nordsjællands midtbane. Han var ung, målrettet og havde store drømme på vegne af sin egen fodboldkarriere. Èn af de drømme var at blive landsholdsspiller.

Han er født i Ghana, men dengang Morten Olsen var træner for Danmark, blev Enoch Kofi Adu faktisk ad flere omgang spurgt, om ikke han havde lyst til at undersøge muligheden for at repræsentere det danske landshold.

Det fortæller midtbanekrigeren til Tipsbladet.

- Da jeg var i Nordsjælland, var Morten Wieghorst træner, og jeg spillede alle kampe. Vi spillede Europa League og Champions League, så jeg blev spurgt, om jeg kunne spille for Danmark. Jeg var bare et barn, så jeg vidste ikke meget om muligheden, siger Enoch Kofi Adu.

Enoch Kofi Adu fortæller, at afdøde Tommy Møller Nielsen ofte spurgte ham, om ikke Danmark kunne være en spændende mulighed. Selv troede arbejdshesten, at der var større chancer for at spille for Ghana, og derfor gled den danske løsning ud i sandet.

- Jeg fortryder, at jeg ikke kom til at spille for Danmark. Jeg føler mig på nogen måder dansk, men nu er jeg også svensk statsborger, men jeg føler mig også lidt dansk. Jeg spillede i Danmark og havde en rigtig god tid der, hvilket var meget positivt for mig, siger midtbanemanden, der har en enkelt ghanesisk landskamp på cv'et.

Enoch Kofi Adu spillede 79 Superliga-kampe i løbet af sin tid i FC Nordsjælland, hvor han vandt et dansk mesterskab og en pokaltitel (Foto: Jan Christensen).

Knap tre år tilbragte Enoch Kofi Adu i FC Nordsjælland, inden han i 2013 skiftede til Club Brugge for omkring 15 millioner kroner. Det var et stort salg dengang, men lykken braste i Belgien, hvor ghaneseren ikke fandt melodien.

Derfor var en retur til Danmark pludselig en mulighed et år senere, da FC Nordsjælland og FC København angiveligt var interesserede. Den 33-årige midtbaneslider valgte i stedet at prøve kræfter med svensk fodbold og Malmö FF.

- FC København var en af topklubberne, som også spillede i Champions League, så de var interesserede. Men det lykkedes ikke, og så skiftede jeg til Malmö FF, siger Enoch Kofi Adu, der er på ferie i hjemlandet, da den finske sæson er gået på vinterpause, og tilføjer.

- Årsagen til, at jeg valgte Malmö, var fordi, at de rigtig gerne ville spille Champions League. Det gjorde jeg også i FC Nordsjælland, og Malmö havde de samme ambitioner, så jeg besluttede, at jeg bedst kunne hjælpe dem med min erfaring. Det gik rigtig godt, hvor vi to gange spillede Champions League og vandt trofæer.

Siden skiftet til Malmö FF i 2014 har Enoch Kofi Adu med undtagelse af en enkelt afstikker til tyrkisk fodbold spillet i Allsvenskan. Denne sommer tog han dog et skridt ned med skiftet til Ekenås IF, som han har hjulpet til oprykning til den bedste finske række i denne sæson.

Et gensyn med dansk fodbold bliver det formentlig ikke til igen, og af den grund må Enoch Kofi Adu nøjes med at holde sig opdateret på afstand.

- Jeg følger stadig dansk fodbold, ser kampene og tjekker resultaterne. Nordsjælland gør det godt. De har et godt hold og er meget talentfulde. De er dygtige, men de fortjener flere sejre, så de kan komme højere op i tabellen, afslutter Enoch Kofi Adu.