• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Aldrig set før: Superliga-profiler bag vild triumf

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Flere af Superligaens profiler var i aktion under landsholdsterminen, og her leverede nogle af dem en historisk triumf for Island.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Island fik sig en mere end almindelig god afslutning på landets to EM-kvalifikationskampe med 7-0-sejren over Liechtenstein.

Foruden tre point så skrev sejren sig også ind i de islandske fodboldhistoriebøger. Aldrig før har Island vundet så stort i en gældende kamp.

Island kickstartede målfesten allerede efter tre minutter ved venstre back David Kristjan Olafsson. Men andre spillere med deres daglige gang i Superligaen tog også del i målfesten.

FC Københavns Hákon Arnar Haraldsson scorede til 2-0, mens Silkeborgs Stefan Thordarson fik hele opgøret på banen. Lyngbys Alfred Finnbogason startede også, mens Ísak Bergmann Jóhannesson og Mikael Anderson kom ind fra bænken.

Det er første gang, at Island i en gældende kamp vinder 7-0. Man har tidligere vundet 9-0 over Færøerne, men det tæller ikke som en officiel rekord. Landets største nederlag er iøvrigt til Danmark på 14-3 tilbage i 1967.

Storsejren over Liechtenstein kom i kølvandet på et 0-3-nederlag til Bosnien-Hercegovina, hvorfor man har tre point efter to spillerunder af EM-kvalifikationen.

Foruden Bosnien og Liechtenstein så er Island også i pulje med Portugal, Slovakiet og Luxembourg. Portugal har maksimum point, Slovakiet følger trop med fire, Island og Bosnien på tre, mens Luxembourg og Liechtenstein har henholdsvis et og nul point.