Video : Tipsbladet
Landshold

Alle sagde tillykke efter dansk skuffelse

Den slovenske lejr jubler over at have fået et point med sig fra gruppeåbneren mod Danmark.

STUTTGART (Tipsbladet): Hvor det primært var skuffelse og ærgrelse, der prægede stemningen ved det danske pressemøde efter den skuffende EM-start mod Slovenien, så var humøret langt bedre hos Danmarks modstander. 

For efter 1-1-kampen strålede landstræner Matjaz Kek af overskud, da han skulle fortælle om kampen til den fremmødte presse. Og de slovenske journalister var også høje over resultatet, for stort set hver gang at mikrofonen gik på runde til en journalist, der fik lov til at stille et spørgsmål, så blev det indledt med ordene: "Tillykke med pointet og resultatet".

- Jeg er meget stolt som træner taget i betragtning af, hvad vores spillere kan, siger Kek med en tone, der tydeligt indikerer, at underdogen i dag overraskede storfavoritten. 

- Jeg ved ikke, om det er et fortjent point, men det er mange år siden, at Slovenien har været med til en slutrunde, påpeger han og fortsætter: 

- Hele Europa fik set Slovenien spille!

Landets seneste deltagelse ved en slutrunde er tilbage i 2010. Vi skal helt tilbage til 2000, før Slovenien sidst deltog ved et europamesterskab. 

Foto: Alamy

Han bemærker, at Slovenien var uheldige med ikke at score mere og fremhæver Benjamin Seskos forrygende langskud, der prellede af på stolpen i anden halvleg. Ellers havde han stor respekt for det danske landshold, som særligt er skarpe på dødboldene.

Til gengæld mener han, at Danmark havde det for let i starten af kampen.

- Efter Danmarks første mål gik de efter nummer to. Det er et rigtig godt hold, men jeg føler, at vi var lidt naive efter det første mål. Vi kommer meget stærkere ud til de næste kampe.

- Vi fik selvtillid. Spillerne så, at det var muligt at komme tilbage. Vi lavede en anden taktik, hvor vi pressede deres midtbane. Vi ville udligne, men vi gav lidt mere plads i nogle situationer. Jeg tror, at vi har overrasket rigtig meget med vores præstation, slår han fast, selv om han mener, at slovenerne havde alt for meget respekt for danskerne. 

Slovenien møder Serbien i næste kamp.