Illustration: DBU
Landshold

B.93-legender optaget i Fodboldens Hall of Fame

'Greven' Fritz Tarp og målmaskinen Michael Rohde er nye medlemmer af Hall of Fame.

Fodboldens Hall of Fame har fået to nye medlemmer. Denne gang er det de to B.93-legender Michael Rohde og Fritz Tarp, der er blevet optaget.

Det oplyser DBU på fodboldforbundets hjemmeside.

Her bliver der peget på, at de begge var bærende kræfter på det danske landshold, og fik tilsammen 88 kampe. Rohde var manden med scoringerne, mens Tarp sørgede for at lukke af nede bagerst, da de mellem 1915 og 1935 var en del af landsholdet.

Rohde kan desuden også se tilbage på, at han lavede nærmest uhørte 254 mål i 252 kampe for københavnerklubben, og blev allerede tilbage i 1948 udnævnt som æresmedlem i B.93 og i 2000 blev han kåret som 'Århundredets spiller' i klubben og gik med tilnævnet 'Mikkel Ræv'.

- Michael Rohde var en meget populær spiller, der var en teknisk brillant innerwing, som var hurtig, opfindsom, målfarlig og snu, skriver DBU, som også kan fortælle, at han nogle gange var forhindret i udekampe for landsholdet pga. sit job som kontorassistent i B&W.

Længere tilbage på banen var Tarp, der også blev kaldt for 'Greven', som kom grundet den attituide, som han havde på banen. Der bliver desuden peget på, at han havde en usædvanlig evne til at forudse spillet.

- Han var sweeper længe før, udtrykket blev en del af fodboldens ordbog. Hans boldbehandling og sparketeknik var sublim, og han kunne lægge en aflevering med en centimeters nøjagtighed, lyder det om Tarp.

For hans vedkommende blev det til 250 kampe for B.93 med 28 mål til følge. I den periode blev det også til fem mesterskaber.

Det er desuden ikke længe siden, at et AGF-ikon og en Vejle-legende er blevet optaget. Læs mere om det her.