• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Lars Gram-Hanssen

Bombede løs for FCM: De kunne have brugt mig mere

Foto: Getty Images

Han var ustoppelig i U19-ligaen i sidste sæson, men alligevel kunne han ikke få chancen på FC Midtjyllands førstehold. Nu er Gustav Ørsøe Christensen rykket til Berlin, hvor han allerede har fået en god start i Hertha BSC. Tipsbladet har talt med den 19-årige danske bomber, der i sidste uge debuterede for U20-landsholdet.

Af Lars Gram-Hanssen

31 mål i 26 kampe. 

Gustav Ørsøe Christensen smadrede U19-ligaen i sidste sæson, men det blev samtidig den unge angribers sidste sæson i FC Midtjylland. 

Efter den vilde sæson rykkede Gustav Ørsøe Christensen nemlig til den tyske traditionsklub Hertha BSC, der i sidste sæson rykkede ud af Bundesligaen. Og her har den unge dansker fået en god start, idet han allerede er blevet indskiftet i to 2. Bundesliga-kampe. 

- Overordnet set har det været en god tid, synes jeg. Tingene er gået meget hurtigere, end jeg havde forventet, i forhold til at komme ind på førsteholdet. Jeg har fået debut, og jeg er kommet ind og har lavet en assist. Det er gået hurtigere end jeg havde regnet med, men det er klart, at når jeg kommer tilbage, så handler det om at få endnu flere minutter, og gøre sig fortjent til det, siger Gustav Ørsøe Christensen, der i den forgangne uge har været af sted med Danmarks U-landshold. 

Her blev det i sidste uge til debut på U20-landsholdet, og det var en stor oplevelse for angriberen, der fyldte 19 år samme dag. 

- Det gik fint, synes jeg. 2-2 mod Frankrig, som er en svær modstander. Det var første kamp for U20-landsholdet som hold, så generelt var det godkendt. Jeg kom ind og fik debut på U20, hvilket var en stor ting for mig, siger Gustav Ørsøe Christensen. 

Den unge Hertha-dansker har Cristiano Ronaldo som sit idol og beskriver sig selv som en hurtig kantspiller. 

- Jeg spiller på kanten, helst i venstre side, men jeg kan også spille i højre side. Jeg er hurtig og god i én-mod-én-situationer, god til at løbe dybt, og så arbejder jeg hårdt, fortæller Gustav Ørsøe Christensen. 

U20-landsholdsspilleren har taget et stort skifte fra den danske U19-liga til den tyske 2. Bundesliga, og det har været lidt af en omvæltning. 

- Det er anderledes. Både omkring kampene, hvor der er mange flere fans og store stadioner, og inde på banen er det også meget anderledes, synes jeg, siger Gustav Ørsøe Christensen. 

- Det er et rigtigt højt niveau, men jeg synes virkelig, at jeg har udviklet mig meget, og jeg føler allerede nu, at jeg sagtens kan være med. Det er meget mere fysisk og meget mere én-mod-én hernede.

Gustav Ørsøe Christensen talte en smule med Oliver Christensen i forbindelse med skiftet, men den unge angriber fik selv en smagsprøve på Hertha BSC's størrelse, da han ankom til Berlin. 

- Jeg kunne tydeligt mærke det, da jeg kom hertil og skrev under, med fans og så videre. Der var mange, der skrev til mig. Der er virkelig mange mennesker omkring klubben. Det er en kæmpe størrelse, det her, siger danskeren om skiftet til den tyske traditionsklub. 

Ikke så meget førsteholdsfodbold
Gustav Ørsøe Christensen var som sagt flyvende for FC Midtjyllands U19-hold i sidste sæson, men den unge angriber måtte se langt efter chancer på førsteholdet i den danske klub. 

- Nu er det nogle måneder siden, men for mig at se var det jo en god sæson på U19-holdet, hvor jeg bombede mål ind. Jeg tror også, at jeg blev all-time topscorer i U19-ligaen. Det blev ikke til så meget førsteholdsfodbold i de sidste par måneder, selvom der måske var brug for mig. Men jeg gjorde mine ting på U19-holdet, og mere kunne jeg ikke gøre. Jeg sørgede for at stå så skarpt som overhovedet muligt, til når jeg kom ned til Hertha i sommer, siger Gustav Ørsøe Christensen. 

Kunne FC Midtjylland have gjort noget anderledes, for at beholde dig?

- Det ved jeg ikke. Selvfølgelig kunne de have gjort noget mere, det kunne de altid. Men jeg havde også selv et mål om, at jeg gerne ville prøve noget nyt, siger Gustav Ørsøe Christensen. 

Var det skuffende, at du ikke fik chancen på Superliga-holdet?

- Både og. De sidste måneder forstod jeg det måske lidt mere, fordi jeg skulle et nyt sted hen og så videre (Tipsbladet kunne i marts afsløre, at Gustav Ørsøe Christensen skulle til Hertha BSC, red.). Men før det synes jeg godt, at de kunne have brugt mig noget mere. Vise mig, at de troede på mig, og at jeg kunne gå ind og gøre en forskel, siger Gustav Ørsøe Christensen. 

Den unge målræv ser nu frem til en spændende sæson i Berlin, hvor han håber på at hjælpe holdet tilbage på ret kurs efter en pointmæssig svær start. 

- For mig handler det egentlig bare om at komme ind og spille en masse minutter. Som hold har vi fået en knap så god start pointmæssigt, så vi skal ind i en god stime, og det er jeg ikke i tvivl om, at vi kommer til, siger Gustav Ørsøe Christensen. 

Gustav Ørsøe Christensen nåede at få to kampe for FC Midtjyllands førstehold inden skiftet til Tyskland.