Video : Tipsbladet
Landshold

Nu taler Braithwaite: Bud fra alle top 5-ligaer

Klubber fra de fem bedste ligaer i Europa bød alle på Martin Braithwaite i januar, bekræfter han i dette eksklusive interview med Tipsbladet.

Mål, mål og atter mål. Måltin Braithwaite skal man vel efterhånden kalde ham.

Den danske Espanyol-angriber er fuldstændig ustyrlig i La Liga 2 og bankede igen to kasser ind i sidste weekend, da hans mandskab vandt 3-0 over Mirandes, og dermed er Braithwaite nu oppe på hele 16 sæsonscoringer - fire mere end nummer to på topscorerlisten.

- Tja, det går sgu egentlig meget godt, indleder Martin Braithwaite med et lille strejf af underdrivelse i sit interview med Tipsbladet.

For som ovenstående klart viser, så går det godt. Rigtig godt.

Scoringerne betyder nemlig, at han har lavet imponerende syv mål i de seneste fem kampe i den næstbedste spanske række, og hans målnæse var da også noget, som i høj grad blev efterspurgt i transfervinduet i januar.

Det siger noget om, hvilket niveau folk ser mig på. At klubber fra de bedste rækker vurderer, at jeg kan hjælpe til på højeste plan.

Martin Braithwaite
Espanyol

Manchester United og Betis og en lang række andre klubber fra de bedste rækker i Europa blev sat i forbindelse med den 32-årige dansker, og han bekræfter, at der var heftig aktivitet i transfervinduet, selv om Espanyol slet ikke ville af med talismanden.

- Helt ærligt kan jeg ikke helt huske, hvilke klubber der var, for jeg kan hurtigt komme til at blande det sammen med, hvad der var i sommer, men der var tilbud fra alle top fem-ligaer i Europa. Det er en realitet, siger han og tilføjer:

- Det siger noget om, hvilket niveau folk ser mig på. At klubber fra de bedste rækker vurderer, at jeg kan hjælpe til på højeste plan. Men jeg har fuldt fokus på Espanyol, selv om der skete meget i baggrunden, forklarer Martin Braithwaite.


En brandvarm Martin Braithwaite fejrer en af mange scoringer i denne sæson.

Især Premier League og Manchester United må siges at være fra den helt store klinge, og det er næppe en klub, som Martin Braithwaite ikke ville kunne genkende, men angriberen går ikke ind i detaljer om, hvor tæt han egentlig var på at komme til at danne angrebsduo med Rasmus Højlund hos de røde djævle.

- Det har jeg ikke rigtig nogen kommentarer til. Ligesom i sommer var der store klubber på banen her, men Espanyol havde sin position, og jeg kan kun sige, at de ikke havde nogen interesse i at lade mig gå, og de var fuldstændig ligeglade med, hvilke klubnavne der bankede på døren, siger Martin Braithwaite, som i samme ombæring heller ikke ønsker at kommentere på de meget omtalte klausuler, der har været fremme i medierne i de seneste par transfervinduer.

Har hørt fra Hjulmand
Kærligheden til landsholdet og ønsket om at komme tilbage på Kasper Hjulmands hold er til gengæld noget, som optager ham meget mere.

Jeg har altid været taknemmelig over at være på landsholdet og sat pris på det, men det er sådan, at når du har været ude og kommer med igen, så vil du sætte større pris på det.

Martin Braithwaite
Espanyol

Foruden at rykke op i La Liga med Espanyol er det fokus nummer ét hos angriberen, og han ved, at han på grund af flere omstændigheder skal være yderst skarp for at spille i rødt hvidt igen på denne side af EM.

- Jeg kan ikke styre en udtagelse på andre måder, end at jeg skal blive ved med at præstere. Og jeg ved, at jeg skal præstere bedre end andre spillere, for jeg har ikke været udtaget de seneste gange, så jeg ved, at det er situationen. Og så skal jeg også score flere mål, fordi jeg spiller i La Liga 2, som faktisk er en hård liga, men den er selvfølgelig ikke på samme niveau som de bedste rækker i Europa, siger Braithwaite og fortsætter:

- Kasper Hjulmand er en sindssygt intelligent træner, som jeg har meget respekt for, så jeg er sikker på, at han udtager det hold, han føler, der er det rigtige for ham, siger Braithwaite, der løbende er i kontakt med DBU og dermed ikke er helt ude i kulden.

- Jeg har hørt fra dem, der er altid god kommunikation fra DBU, så der er ikke noget dér. Folk ved godt, hvorfor jeg spiller i La Liga 2, og at jeg i fremtiden er et andet sted, så jeg skal ikke vurderes på, hvor jeg er, men hvilken kvalitet jeg har, lyder det fra Braithwaite.


Tipsbladet har sammen med Opta sammenlignet Martin Braithwaites ligastats for denne sæson med Kasper Dolberg, Jonas Wind, Yussuf Poulsen og Rasmus Højlund, som bejler til angriberpositionen på landsholdet. Braithwaite har scoret klart flest ligamål i sæsonen, ligesom han også er den spiller med flest skud per kamp. Tallene er per 90. minut.

Som med de mange mål for Espanyol aldrig har været i en bedre målform.

I 2015/16-sæsonen lavede han 14 mål i 41 kampe for Toulouse i Frankrig, men det har angriberen, der i sidste sæson lavede 10 mål i La Liga for nedrykkerne, altså overgået.
Spørgsmålet er så, om han er med, når landsholdet om en måned skal spille testkampe mod Schweiz og Færøerne.

- Det vil betyde helt vildt meget for mig, hvis jeg er med denne gang. Jeg har altid været taknemmelig over at være på landsholdet og sat pris på det, men det er sådan, at når du har været ude og kommer med igen, så vil du sætte større pris på det. For jeg har altid været med, fra jeg fik debut, så det er første gang, at jeg prøver ikke at være med, og det er specielt, pointerer Braithwaite, som er sikker på, at han ligesom i Espanyol også kan gøre en forskel på nationalmandskabet.

- Man er aldrig selvskrevet til at være på landsholdet, men jeg tror på mine egne evner, og det har ikke noget med mine holdkammerater at gøre - at jeg tror, at jeg er sådan, og de er sådan - nej, men selvfølgelig føler jeg selv, at jeg er god nok til at være med. Det skal man.


Martin Braithwaite har spillet 69 kampe for det danske A-landshold.

- Hvis du ikke føler, at du kan gøre en forskel, så har du heller ikke noget at byde ind med, når du så er der. Du skal tro på, at du kan gøre en forskel, forklarer Martin Braithwaite, som efter weekendens kamp blev storrost af sin træner i Espanyol.

- Han har kvaliteter, der er over enhver tvivl. I den tid, jeg har været her, har han vist et meget højt niveau af involvering og ansvar. Han er blevet en stille leder og er meget vigtig, lød ordene fra Luis Miguel Ramis, som har gjort indtryk på Martin Braithwaite.

- Først og fremmest sætter jeg pris på de ord, det er altid specielt, når det kommer fra éns træner. Samtidig tænker jeg altid, at handling taler mere end ord. Alle folk kan sige, hvad de har lyst til at gøre, men handling siger altid mest, og derfor lader jeg benene tale. Jeg har altid været sådan her. Jeg er bare mig selv.

Jeg har altid været garant for mål, også selv om jeg har spillet på kanten.

Martin Braithwaite
Espanyol

- At være en stille leder handler meget om det her ambitionsniveau, som jeg altid taler om. Som når jeg siger, at jeg vil vinde EM med Danmark. Det er min ambition, men for at komme dertil ligger der et stykke arbejde bag, for jeg siger ikke sådan noget uden et forudgående stykke hårdt arbejde. Alle kan sige, at de vil gøre det, men vil de virkelig yde alt, hvad der skal til? Det vil jeg. Hver eneste minut af min dag er med den ivrighed efter at opfylde mine mål, siger Braithwaite og uddyber:

- Den energi prøver jeg at sprede blandt mine holdkammerater. Det er lige meget, om det ude på banen, i gym, under fire øjne eller med alle mine holdkammerater, så er det med den holdning, for jeg tror meget på, at det, du snakker om i din hverdag, også er det, du går hen imod.

- Hvis du går rundt og er en glød og kan holde den glød, så kan folk enten slukke omkring den eller blive tændt af den. Jeg er bare mig selv, og jeg skal nok gøre, hvad end jeg kan, for at vi skal opnå vores mål.

"Jeg har altid været garant for mål"
Altså de overordnede mål, for dem, der skal scores, sørger han selv for i La Liga 2, hvor ingen overgår Martin Braithwaite.

En angriber, der slet ikke mener, at det er tilfældigt, at han er topscorer og faktisk ser for sig, at han kommer til at lægge yderligere afstand til forfølgerne.

- Jeg har altid været garant for mål, også selv om jeg har spillet på kanten. Sidste år lavede jeg 10 mål i La Liga som kantspiller, og nu spiller jeg som angriber i en hel sæson. Jeg er sindssygt god til at tilvænne mig miljøer, om det er forskellige ligaer, eller jeg skifter hold, så skal jeg nok finde en måde at præstere på. Det er det, jeg er kendt for, og jeg tror, at det er en af mine største egenskaber.

- Som angriber er du tættere på mål, og det er min bedste position. Det er derfor, jeg tror, at jeg scorer så mange mål, og jeg har slet ikke på fornemmelsen, at alting, jeg rører ved, går ind, for så ville jeg overpræstere. Nej, jeg føler, at alting sker naturligt, og jeg har følelsen af, at der kommer et tidspunkt, hvor jeg scorer endnu flere mål i en kortere periode, og på det seneste har vi sjovt nok ikke kreeret så mange chancer.

- Jeg føler, at vi er i en udvikling, hvor vi som hold bliver bedre, og vi kommer til at kreere flere chancer, og derfor tror jeg på, at jeg nok skal score flere mål. Folk kan sige, at det er i La Liga 2, men hey, målene bliver ikke scoret af sig selv. Og La Liga 2 er en svær liga. Man kan se på vores hold, at det har været en udfordring for os. Men det handler om at finde vejen, og det er det, jeg gør.


16 ligamål i 25 kampe står Braithwaite noteret for i denne sæson.

Nu er spørgsmålet, om han også finder vej til Kasper Hjulmands tropper, når den næste landsholdsudtagelse står for døren i de kommende uger.

Lørdag kan han gøre det nemmere for sig selv, hvis han scorer igen i topkampen mod Eibar. Med en sejr vil Espanyol overhale modstanderne og rykke op på en direkte oprykningsplads.

Fotos: IMAGO