• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Andreas Arp

Chiellini bænket ved en fejl: Mancini glemte sin briller

Foto: Getty Images

Giorgio Chiellin var til manges overraskelse ikke en del af startopstillingen, da Italien mødte Bosnien-Hercegovina fredag. Forklaringen er simpel og ret bizar.

Af Andreas Arp

Når han er skadesfri, plejer 36-årige Giorgio Chiellini både at være fast starter og anfører, når Italiens landshold går på banen.

Derfor vækkede det også undren i det italienske, da den rutinerede Juventus-forsvarer fredag var henvist til bænken i Italiens Nations League-opgør mod Bosnien-Hercegovina. I stedet startede den 32-årige Lazio-forsvarer Francesco Acerbi. 

Forklaringen viser sig nu hverken at være dårlig form, skader eller taktiske dispositioner. Det var simpelthen en fejl af landstræner Roberto Mancini, der havde glemt sine briller på et afgørende øjeblik.

- Det er min fejl. De viste mig startopstillingen, jeg havde ikke mine briller på og sagde bare, at det var fint. Jeg lagde ikke mærke til, at Acerbi var der i stedet for Chiellini, siger landstræneren til Football Italia.

Den bizarre fejl fik muligvis konsekvenser for Italien, der måtte nøjes med 1-1 mod Bosnien-Hercegovina, som dermed satte en stopper på Italiens 11 kampe i træk med lutter sejre.

For Chiellini og Acerbi får fejlen dog ikke de store konsekvenser, fortæller Mancini. Det var alligevel planlagt, at de skulle spille én kamp hver under denne landsholdssamling.

- Vi havde fra starten planlagt, at Acerbi skulle spille én af kampene og Chiellini den anden. Jeg spurgte Giorgio (Chiellini red.), om han ville spille fredag eller mandag mod Holland, og han svarede fredag, men nu må vi så bytte rundt.

- Det er jo ikke fordi, at vi kom til at sætte en målmand ned i forsvaret, så det gør ikke den store forskel, men det var en fejl, sagde Mancini. 

Italien møder Holland mandag aften i Nations League - denne gang altså med Giorgio Chiellini i startopstillingen.

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - Intro-tilbud

Superliga

Mere Superliga

Fokus