Braithwaite om chokretur: Et voldsomt spørgsmål!
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Braithwaite om chokretur: Et voldsomt spørgsmål!

Martin Braithwaite er tilbage i landsholdsvarmen, men det bliver han ikke ved med at være, da Kasper Hjulmand vil have sine spillere til at spille fast i deres klubber frem mod VM. Det gør angriberen ikke i FC Barcelona, hvorfor flere klubber meldes ude efter ham. Nu kommenterer han selv på rygterne.

- Nej, det havde jeg ikke.

Sådan siger Martin Braithwaite, da han af den skrevne presse til landsholdssamlingen bliver spurgt, om han havde forventet at blive udtaget til landsholdet. For bare et år siden, var det et helt usandsynligt spørgsmål, men en langvarig skade og manglende spilletid i FC Barcelona har sat ham om bag i køen.

Kasper Hjulmand forventer, at hans spillere får kontinuerligt med spilletid for at kunne deltage i VM, og det får Martin Braithwaite ikke i FC Barcelona. Brighton, Celta Vigo og Valencia er derfor nævnt som mulige arbejdsgivere for angriberen til næste sæson.

- Jeg er meget cool omkring det. Da jeg kom til FC Barcelona var der skriverier, og det vil der være til den dag, jeg ikke er der mere. Så alle de ting der bliver skrevet er ikke noget, jeg tænker over. Det er bare min dagligdag, siger Braithwaite, der affejer alle spekulationer, da han fortsat ser en fremtid i den catalanske storklub.

Kunne du forestille dig en lejeaftale til sommer?

- Nej, overhovedet ikke, siger Martin Braithwaite til Tipsbladet, der uddyber, at flytning af bolig og børnenes skole blandt andet udelukker muligheden for ham.

Det har ellers flere gange været nævnt, at løsningen for den danske angriber kunne være netop en lejeaftale efter sommerferien, men de klubber, der havde håbet på den løsning, skal se sig om efter andet personel.

Hvad med Esbjerg?
De fleste tabte kæben, da Martin Braithwaite tilbage i 2020 skiftede fra Leganés til FC Barcelona. Men når man kan overraske med et klubskifte en gang, så kan Martin Braithwaite vel også gøre det igen.

- Til dansk fodbold? Det er et voldsomt spørgsmål, siger en lettere chokeret Martin Braithwaite til den skrevne presse, da han bliver sprugt, om et skifte til Danmark er aktuelt på det her tidspunkt af hans karriere.

- Måske skal jeg skifte til Esbjerg og hjælpe dem op igen, siger han med en god portion sarkasme i stemmen, inden han fortsætter.

Det er et voldsomt spørgsmål. Jeg kan overhovedet ikke forstå, at du spørger om det.

Martin Braithwaite fik ganske vist sin fodboldopdragelse i klubben fra Vestjylland, som han senere fik sit gennembrud i. I 2013 sikrede han Esbjerg fB en god pose penge, da Toulouse hev tegnebogen op af lommen.

Helt så glade dage hersker der ikke længere i Esbjerg fB, som har haft en sæson præget af kaos. Først skabte Peter Hyballas træningsmetoder skræk og rædsel, og han blev den første af i alt fire trænere, der forsøgte at sikre overlevelse i 1. division. En mission der mislykkedes.

- Det er forfærdeligt at se. Især med tanke på hvordan jeg forlod dem. Klubben fik en masse penge ind [for mig, red.], og der var en masse spillere, som også blev solgt derefter. At se hvad der er sket, det er forfærdeligt, siger Martin Braithwaite om Esbjergs nedtur.

Martin Braitwaite, 30 år, var en del af førsteholdstruppen fra 2009 til 2013, hvor han særligt i sine to sidste sæsoner udmærkede sig med flere flotte præstationer.

Det bliver altså ikke Esbjerg i denne omgang. Han er også fortsat på kontrakt med FC bracelona frem til 2024. Forbliver Martin Braithwaite kontraktlængden ud, så tyder alt på, at han fra den kommende sæson kan se frem til at spille sammen med Andreas Christensen.

- Jeg tænker, at det er fantastisk, hvis det sker for ham. Det skal han glæde sig til. Det er en dygtig spiller, så han vil passe fantastisk ind. Det er en klasse spiller, så det vil være rigtig godt for klubben, siger Braithwaite til Tipsbladet.

Chelsea-stopperen har kontraktudløb til sommer, og det har længe lignet en offentlig hemmelighed, at han skifter til FC Barcelona fra den kommende sæson.