Video : Tipsbladet
Landshold

Danmark hyldes i Østrig: Overlegne på alle måder!

De østrigske medier storroser Kasper Hjulmands mandskab efter mandagens sejr i Parken.

For anden gang på en uge sikrede Kasper Hjulmands danske landshold mandag aften sig en sejr over Østrig, og sejren i Parken noget mere overbevisende end den på Ernst Happel Stadion i Wien, Østrig.

Det er bestemt også noget, der er blevet bemærket i det østrigske.

Således storroses det danske landshold i flere østrigske medier efter mandagens sejr, hvor Jonas Wind og Andreas Skov Olsen stod for de rød-hvides scoringer.

- Denne fjerde kamp under den nye landstræner, Ralf Rangnick, var det første nederlag, hvor vi var klart underlegne og ingen chance havde, skriver avisen Kuriers kommentator Alexander Strecha således og uddyber så:

- [Efter Østrigs tidlige chance] virkede Danmark friskere, både fysisk og mentalt, og de var overlegne på alle måder. Østrig kunne ikke få tid på bolden, og fejl tillod Danmark at vinde boldbesiddelse på midtbanen. Danskerne spillede godt sammen over kanterne, [Valentino] Lazaro havde det meget svært mod Skov Olsen og Kristensen og var overvældet af den uvante opgave i venstrefløjen i forsvaret.

- Til sidst fejrede 35.000 danske fans og deres hold en stensikker sejr. Men Østrig har fire point, hvilket nok de færreste havde forventet før kampene.

Også hos avisen Kronen Zeitung var man imponeret over de danske drenge. Andreas Herzog, der er den østriger med flest landskampe i historien, storroser Kasper Hjulmand og kritiserer samtidig Østrigs præstation i sin klumme i avisen.

- Det var bestemt Østrigs værste præstation i de fire første optrædener under Ralf Rangnick. Hvis du vil vinde i Danmark, skal hver enkelt spiller levere en absolut toppræstation. Kasper Hjulmand er en toptræner, og hans hold var smukt at se på. I dette mandskab fungerer principperne for angreb og forsvar som smurt, skriver han.

Andreas Herzog fremhæver desuden Pierre Emile-Højbjerg, Jonas Wind, Rasmus Kristensen og Joakim Mæhle, som fire danskere, han har været imponeret over.

Hos Laola1 påpeges det samtidig, at danskerne efterhånden ligner Østrigs hademodstander.

- Danmark er Østrigs nye nemesis. På fire et halvt år siden 2018 har det østrigske hold mødt skandinaverne fem gange og lidt fem nederlag med en knusende målforskel på 1:11, skriver Laola1 og tilføjer:

- Mandag tabte Ralf Rangnicks mandskab 2-0 i Parken i København, og landstræneren måtte derefter åbent og ærligt erkende, at danskerne - i modsætning til for få dage siden i Wien - var det meget bedre hold.

Med mandagens resultat topper Danmark gruppen i Nations League med ni point, mens Kroatien, Østrig og Frankrig har henholdsvis syv, fire og to point.