Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

David Nielsen ikke i tvivl: Han smiler mod Italien

Den tidligere angriber forventer, at Rasmus Højlund sidder og smiler i flyet mod Italien på trods af skuffelsen mod Kasakhstan.

Danmark har fået en ny målkonge.

Selv om søndagen bød på en fiasko af de helt store i 3-2-nederlaget til Kasakhstan, så markerede kampen endnu et lyspunkt for Rasmus Højlunds fremragende 2023. 

Den danske angriber byggede videre på sit hattrick mod Finland ved at score to gange mod Kasakhstan. Dermed noterede han sig for imponerende fem scoringer i de to kvalifikationskampe. 

Netop derfor rejser Rasmus Højlund hjem til Bergamo med en god følelse i kroppen, vurderer TV 2-ekspert og tidligere angriber samt træner David Nielsen.

- Hvis han er en rigtig angriber, så er han rejst hjem med en god følelse. Han har lavet fem mål på to kampe og har vist sig som vores nye angriber i alle spillets facetter. 

- Selvfølgelig skal han være skuffet på holdets vegne, og det er han også. Men han har lavet fem gardiner i to kampe, så det er bare at smile så snart han forlader Kastrup og sidder i et fly, der går mod Italien. Så kan han godt lige smile lidt, lyder Nielsens vurdering af Rasmus Højlunds præstationer i nedtakten af landskampen.

Rasmus Højlund var med afstand Danmarks bedste spiller mod Kasakhstan, og kollapset kan på ingen måde peges hen imod ham. David Nielsen mener ikke, at de danske spillere var gode nok til at spille på Højlunds styrker.

- Jeg savner indlæg til ham. Jeg savner, at vi spiller mere simpelt. Når man har en nier, der er så varm, som han er, så skal han have bolden så ofte som muligt og så tidligt som muligt. Og det savner jeg, siger den tidligere AGF-træner.

Det var en tidlig aflevering fra Simon Kjær, som fandt Højlund ved Danmarks første scoring. I optakten til 2-0-målet fandt Simon Kjær ligeledes Højlund i opspillet med en lang pasning.

Rasmus Højlund er nu oppe på fem scoringer i fire landskampe.