• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Ole Hoffskov

DBU kan stjæle Islands allerstørste talent

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Islands største fodboldtalent Kristian Hlynsson er født i Odense, og DBU kan forsøge at overtale ham til at spille for Danmark.

Af Ole Hoffskov

18-årige Kristian Hlynsson betegnes lige nu som det største fodboldtalent på Island, og på vulkanøen går man sådan set bare og venter på, at midtbanespilleren, der til dagligt tørner ud for AFC Ajax, bliver A-landsholdsspiller. 

I Island har man dog en lille frygt i den forbindelse - at han bliver det for Danmark. 

Fotbolti.net skriver, at Kristian Hlynsson er født i Odense og boede i Danmark i de første år af hans liv, og det betyder, at han kan spille for det danske landshold, hvis DBU får ham overtalt, og papirarbejdet falder på plads. Det fremgår også af FIFA's regler på området.

Det kræver dog en del arbejde, da Kristian Hlynsson, hvis forældre begge er fra Island, ikke automatisk fik dansk statsborgerskab, da han kom til verden i Odense i 2004. Det skal der først søges om, og så er det ellers op til de danske myndigheder at finde ud af, om de vil udstede et rødbedefarvet pas. 

Nu og her er det dog alt sammen spekulation, og der er ikke ret meget, der tyder på, at Kristian Hlynsson har tænkt sig at vælge Danmark over Island, skulle han få tilbuddet. 

- Det er helt korrekt, at han er født i Odense, men han tænker ikke på at spille for Danmark, siger Ajax-spillerens agent Magnus Agnar Magnusson til Tipsbladet. 

Kristian Hlynsson har repræsenteret Island på samtlige ungdomslandshold, og i øjeblikket er han en del af U21-landsholdet, hvor han er noteret for seks mål og fire assists i ni kampe.

I AFC Ajax huserer han for Jong Ajax i Hollands næstbedste række, men det er blevet til to pokalkampe på førsteholdet - han scorede i dem begge. Det forventes, at Hlynsson snart bliver en permanent del af storklubbens førstehold - tirsdag blev han sorteret fra som den sidste til kamptruppen mod Liverpool i Champions League.

Kristian Hlynsson er i øvrigt lillebror til Agust Hlynsson, der har en fortid i Brøndby IF og lige nu er ejet af AC Horsens. Han er lejet ud til Valur Reykjavik.