Video : Tipsbladet
Landshold

Derfor har Hjulmand udtaget Stryger og Lindstrøm

Kasper Hjulmand forklarer, hvorfor han har valgt at indkalde Jens Stryger Larsen og Jesper Lindstrøm som erstatninger for Christian Eriksen og Rasmus Højlund, selv om de ikke spiller på de samme positioner.

Tipsbladet i Helsingør

Skadesproblemerne har væltet ind over det danske landshold, siden Kasper Hjulmand satte navne på hans udvalgte i sidste uge, men det var ikke til at mærke på landstræneren i sofaen på Hotel Marienlyst, at han var præget af de mange afbud.

Jovist, det er uheldigt, og han lagde vægt på, at det er synd for eksempelvis Rasmus Højlund og Christian Eriksen, at de går glip af en potentielt magisk aften i Parken, såfremt man slår Slovenien og kvalificerer sig til EM på fredag. 

Til gengæld kan afløserne Jens Stryger Larsen og Jesper Lindstrøm glæde sig over måske at få chancen. De er nemlig - lidt overraskende måske - kaldt ind som afløsere, selv om Jens Stryger Larsen spiller back og Lindstrøm kant. Det er der dog en helt særlig årsag til, forklarer Kasper Hjulmand til Tipsbladet og den fremmødte presse.

- Det signal, jeg helst ikke vil have, at man har taget, er, at det er efterudtagelser. Det er sammensætningen af truppen. Det gør en forskel, om det er den ene eller anden, der er klar, i forhold til hvordan vi gerne vil spille, for det er relationer, det handler om.

- Det er ikke en-til-en. Jeg synes, vi er rigtig fint fyldt op på midtbanepositionerne, vi har de fire stoppere, vi havde kun tre backs med, så jeg ville gerne have lidt ekstra med der. Så er det klart, at vi vil have en offensiv spiller mere med, og det er derfor, vi har taget ”Jobbe” med, og så håber vi på, at Andy (Andreas Skov Olsen, red.) er klar, lyder det fra landstræneren. 

Fredag i sidste uge udtog Kasper Hjulmand tre spillere yderligere til sin landsholdtrup. Det drejede sig om Mohamed Daramy, Morten Hjulmand og Matt O'Riley. Landstræneren slår igen fast, at det ikke skal forstås som efterudtagelser, og at de sagtens kunne have været med fra start. 

Står i en god position
Med afbud fra Christian Eriksen og Rasmus Højlund så betyder det, at det danske landshold må undvære de to, Simon Kjær og Robert Skov til de kommende kampe. Alle sammen startede på banen, da Danmark slog Kasakhstan i Parken i den seneste landsholdstermin.

Med ubekymret mine afviser Kasper Hjulmand dog fuldstændig, at han er urolig over skadesproblemerne, som er ude af hans hænder.

- Nej, jeg har en rigtig god fornemmelse, men det har jeg altid. Der er altid pres på alle kampe, men vi står i en god position, lad os lige huske det. Med en sejr kan vi vinde gruppen på hjemmebane i Parken en fredag aften mod Slovenien. Hvor fedt er det ikke lige?

Han spoler tiden tilbage til marts, hvor Danmark tabte på chokerende vis i Kasakhstan. Siden da hedder facit fem sejre og en enkelt uafgjort i Slovenien, og det er en situation, som han havde købt dengang, hvis han fik den tilbudt.

Danmark spillede 1-1 mod Slovenien i sommer i en tæt kamp, så landsholdet skal spille op til sit bedste for at kvalificere sig til EM på fredag.