Video : Tipsbladet
Landshold

Ellevild med dansk angriber: Han er uhyggelig!

Landstræner Kasper Hjulmand har enorme tanker om Kasper Dolberg, som har hele pakken, og som fuldstændig er, hvor han skal være op til EM.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Efter nogle vanskelige sæsoner i spansk og tysk fodbold har Kasper Dolberg for alvor fået det til at klikke i danskerkolonien Anderlecht, som han scorede 15 gange for i den afsluttende klubsæson. 

Fast spilletid og mål er bestemt et plus, når en EM-trup skal udtages, og derfor var man heller ikke i decideret chok over, at Dolbergs navn var blandt de 26, som Kasper Hjulmand havde udtaget. Tidligere har landstræneren talt i meget positive vendinger om Kasper Dolberg, og det var han ikke bleg for at gøre igen onsdag formiddag overfor Tipsbladet og den fremmødte presse. 

- Jeg er vild med Dolleren, det må jeg bare sige, siger Hjulmand med en bestemt tone, så man ikke er i tvivl om, at han mener det. 

- Vi havde en træning den anden dag, hvor han skilte det hele ad. Han er fysisk fantastisk. Han sparker som en hest, afslutter helt vild godt og er god i kombinationerne.

- Når han rammer sit niveau, og når vi får ramt ham rigtigt, er han en uhyggelig angriber, som har hele pakken, konkluderer han.

Kasper Dolberg sparker til bolden som en hest, mener Kasper Hjulmand. Foto: Malte Dunk

En masse strenge at spille på
Ud fra Hjulmands beskrivelse så lyder Dolberg da også som en angriber, der kan det hele. Det er bare ikke altid, at man får det at se, men Hjulmand garanterer, at Dolberg lige nu står ekstremt skarpt forud for Danmarks tre gruppekampe, som meget tyder på, at han får en rolle i.

- Han er der, hvor han skal være! Personligt har han det godt. Han føler sig set og godt tilpas. Fysisk er han klar, og han er rigtig god for os at have.

- Vi har fire angribere, som er meget forskellige, og Dolleren kommer til at spille en rolle, det er der ingen tvivl om. Jeg er vild med ham, og hans potentiale er vanvittigt højt, forklarer Hjulmand. 

De andre angribere i truppen er Rasmus Højlund, Jonas Wind og Yussuf Poulsen. Typemæssigt har de alle forskellige spidskvaliteter, og det giver Kasper Hjulmand en del strenge at spille på. Det er dog ikke sådan, at landstræneren ligner en mand, som har hovedpine over sine muligheder.

- Dolleren er fantastisk, når vi har bolden meget. Han er god, når vi er tæt på modstanderen, og når vi skal indgå i kombinationer. Det er han også, når vi kommer op omkring modstanderens felt, både omkring indlæg og kombinationer. Han er god til at holde på bolden.

- Yussuf er en anden type. Han har en fantastisk intensitet i sit pres og er god i feltet, siger Hjulmand og fremhæver Poulsens scoringer som indskifter mod San Marino og Norge, inden han fortsætter:

- Jonas er god til at falde ned i banen som andenangriber, og Rasmus er fantastisk både i dybden og med sin presence (tilstedeværelse, red.). Vi har nogle dygtige angribere på hver sin måde, og Dolleren er jeg bare super glad for at have.

Hjulmand råder over fire vidt forskellige angribere i sin trup. Foto: Malte Dunk

Det er op til landstræneren at få det hele til at klikke i angrebet. Om det bliver med Kasper Dolberg i startopstillingen hører nok til den tvivlsomme afdeling, for han fik kun to relativt korte indhop i testkampene mod Sverige og Norge.

Han står noteret for 11 scoringer i 47 landskampe.