Video : Tipsbladet
Landshold

Eriksen-ekstase: Vi talte om det i omklædningen

Christian Eriksens geniale oplæg til Robert Skov scorer enorme roser hos flere af landsholdets vigtige aktører.

Tipsbladet i Parken

I et splitsekund blev der nærmest helt stille i Parken, før forventningens stigende jubel tog til, da Robert Skov kom alene igennem mod Kasakhstan-målet. For der var nærmest ingen i Parken, som havde set Christian Eriksens forsvarssplittende stikning, andre end hovedpersonen selv og Robert Skov, som løb ned og scorede til 3-0. 

Det er den slags øjeblikke, som indprenter sig i hukommelsen. Eriksens genialitet var EM-kvalifikationskampens helt store enkeltstående højdepunkt, og det var det også for hans danske holdkammerater, som slet ikke havde set den komme. Det kunne en forbløffet Joachim Andersen afsløre til de fremmødte medier efter kampen. 

- Vi snakkede om det i omklædningsrummet efter. Der var ikke mange, der så den! Jeg tror kun, det var Christian, der så den. Det fortæller, hvilken klasseaflevering det var. Det var også et rigtig godt løb af Robert, det skal man ikke glemme – og køligt sparket ind også.

Også Simon Kjær måtte fremhæve 125 kampsjubilarens detalje, som var med til at Danmark stort set begravede opgøret kort inde i anden halvleg. 

- Vi kommer fint ud til anden halvleg... Det var et godt løb af Robert, og en aflevering jeg godt kan skrive under på, at 99 procent af stadion ikke havde set, for det havde jeg i hvert fald ikke, og jeg står lige bagved ham! Jeg kigger udad, og så ser jeg, han går den anden vej. Det er Christian, siger landsholdskaptajnen, som ikke behøvede at rose hovedpersonen verbalt:

- Jeg gik bare hen og gav ham et håndtryk, og så nikkede jeg bare til ham – han vidste godt, hvad jeg mente. Det er Christian. Det er de ting, han ser.

Landstræner Kasper Hjulmand kaldte Eriksens aktion for "topklasse". Kasper Hjulmand har aldrig været bleg for at rose den danske playmaker, når han leverer sådan nogle øjeblikke.

Spørgsmålet er, om det er en af de bedste aktioner, som Christian Eriksen har lavet under ham? 

- Jeg har simpelthen så mange. Jeg kan tænke på så mange af sådan nogle afleveringer der. Det er så vildt.

- Han har den der magi, og det er en fantastisk aktion, en fantastisk bold, siger en imponeret Hjulmand, som også fremhæver Christian Eriksens oplæg til Yussuf Poulsens mål mod Tyskland kort før EM i 2021, som Eriksen-øjeblikke, der har sat sig fast. 

Oplevelser som disse er også noget, som sætter sig ganske dybt hos landstræneren.

- Jeg nyder det. Det er lige før, jeg kan huske lyden. Altså den der lyd på bolden, hvordan sådan en blød fod bare spinner bolden ned. Det er så kælent. Jeg elsker sådan nogle momenter der.

Christian Eriksen var med i alle tre danske mål mod Kasakhstan. Det var hans frispark, som Joachim Andersen endte med at heade ind til Jonas Wind, der scorede. Det var Eriksen, som spillede Højlund dybt i forbindelse med 2-0-scoringen, og så var det Eriksen, der med sin geniale stikning spillede Robert Skov i dybden ved danskernes sidste scoring.