Landshold Ole Hoffskov

Et halvt års kæmpe nedtur

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Langvarig nedtur for Jens Stryger Larsen, der er tvunget til at lave et godt klubskifte til sommer, hvis han skal med til VM.

Af Ole Hoffskov

Jens Stryger Larsen er for alvor havnet i fryseboksen i Udinese, og i denne uge runder den danske landsholdsspiller en trist milepæl på klubholdet.

Hvis den 31-årige kantspiller ikke kommer i aktion onsdag aften mod Fiorentina - hvad der absolut ikke er noget, der tyder på - runder Jens Stryger Larsen et halvt år uden spilletid for Udinese. 

Hans seneste optræden for de sort-og-hvid-stribede daterer sig helt tilbage til 31. oktober sidste år.

Jens Stryger Larsens fravær skyldes hverken, at han er skadet, eller at Udinese pludselig har fundet ud af, at han ikke længere er god nok. Det hele bunder i danskerens kontraktsituation.

Den tidligere Brøndby-spiller har udløb efter denne sæson, og han meldte for længe siden ud, at han ikke agter at forlænge. Det har Udinese taget konsekvensen af og ønsker derfor ikke at bruge Jens Stryger Larsen mere. 

Situationen er naturligvis bekymrende for Jens Stryger Larsen i den forstand, at han drømmer om en plads i den danske VM-trup til vinter. Det vil helt sikkert kræve, at han rammer plet til sommer og finder en ny klub, hvor han får masser af spilletid fra start.

Landstræner Kasper Hjulmand har ikke lagt skjul på, at situationen bekymrer ham. Han udtog heller ikke Jens Stryger Larsen til venskabskampene mod Holland og Serbien i marts.

- Det har været en svær overvejelse omkring Jens Stryger, der har været en vigtig spiller for os. Uforskyldt er han havnet i en situation, hvor han ikke spiller. Skal vi holde ham i gang, fordi det er en forberedelse frem mod VM?

- Jeg forventer, at han skifter klub til sommer og spiller frem mod VM. Men lige nu har jeg vurderet, at fire måneder uden kampe ikke gør det forsvarligt at udtage ham, hvis han skal undgå skader, sagde Hjulmand.

Jens Stryger Larsen har tørnet ud for Udinese siden 2017.