Video : Tipsbladet
Landshold

FC Midtjylland holder Dario Osorio hjemme

FC Midtjylland har sagt nej til at lade Dario Osorio tage på landsholdsopgaver med Chile.

Superligaen er gået på juleferie, men om under to måneder starter forårssæsonen. Forinden har klubberne en lang opstart med både testkampe og træningslejre.

I samme periode mødes flere landshold også, men her er det ikke alle spillere, der får lov til at tage med. Det gælder blandt andre for FC Midtjyllands Dario Osorio, som man ikke sender afsted til Chile.

Det bliver beskrevet flere steder i chilenske medier, og oplysningen bekræftes af FC Midtjylland overfor Tipsbladet. I sidste uge fortalte det svenske fodboldforbund også til Tipsbladet, at FCK heller ikke havde givet Jordan Larsson og Roony Bardghji tilladelse.

Da landsholdssamlingen ikke står registreret i Fifa's kampkalender, så er FC Midtjylland i sin gode ret til at holde Dario Osorio i Danmark. På den måde får offensivspilleren en optimal opstart til forårspremieren den 18. februar mod Brøndby IF.

Dario Osorio har også selv fortalt, at landsholdsperioderne med FC Midtjylland er en anderledes størrelse, da Danmark og Chile ligger godt 12.500 kilometer fra hinanden.

- Jeg vil ikke kalde det hårdt, men det er da lidt kompliceret. I Chile er der sommer lige nu, mens det er blevet vinter her. Tidsforskellen og de lange rejser er da helt klart noget, jeg skal og er ved at vænne mig til. Hvis det bliver ved med at gå godt, skal jeg jo fortsat på de her ture, så det er med at få lært det, sagde Dario Osorio til Tipsbladet tidligere i december.

Dario Osorio fandt sig for alvor til rette i dansk fodbold mod slutningen af efteråret, hvor han siden oktober har lavet fire fuldtræffere for FC Midtjylland. Den seneste i sejren på 5-1 over Viborg FF var tilmed en sand langskudsperle.

19-årige Dario Osorio drog i sommer til Europa fra Club Universidad de Chile i hjemlandet. Kantspilleren har gennem flere transfervinduer været uhyre eftertragtet, hvor blandt andre AC Milan tidligere skulle have vist konkret interesse.

Til syvende og sidst endte han i FC Midtjylland, og det begynder nu at vise sig som et rigtig godt match. Frem til 2028 har Dario Osorio kontrakt, mens hans næste landsholdssamling altså må lade vente på sig. Fire gange har Dario Osorio repræsenteret Chile.

FC Midtjylland kan til gengæld risikere at miste flere af deres øvrige profiler til landsholdstjenester. Dem kan FC Midtjylland ikke tillade sig at holde hjemme i opstarten.

Læs mere: Superliga-stjerner kan misse opstarten