• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

FCK-stjerne skal have ny landstræner

Foto: Getty Images

Det polske landshold skal finde sig en ny landstræner.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

En ny landstræner skal fra næste år styre Polen igennem EM-kvalifikationen.

Det polske fodboldforbund oplyser på sin hjemmeside, at man har valgt at stoppe samarbejdet med Czesław Michniewicz, hvis kontrakt udløber ved årsskiftet.

- Vi vil gerne takke Czesław Michniewicz for hans 11 måneder som landstræner. Han tog over på et meget svært tidspunkt. På trods af det så kvalificerede han os til VM, og fastholdte vores placering i Nations League. Han sikrede også Polen sin første knockout-kamp ved et VM i 36, siger forbundets præsident, Cezary Kulesza.

Facit bliver dermed knap et år i spidsen for Polen for Czesław Michniewicz, hvor han blandt andet fik dem videre fra gruppespillet ved VM i Qatar. I FC København vil Kamil Grabara også huske ham som den landstræner, der gav ham debut for Polen.

I en Nations League-kamp mod Wales, som Polen vandt med 2-1, startede FCK-keeperen på banen. Kamil Grabara blev også på et sent afbud udtaget til VM i Qatar, men her spillede han på banen en sekundær rolle, mens hans udenfor banen var centrum for flere stikpiller.

Det polske fodboldforbund oplyser også, at man hurtigst muligt vil gå igang med at finde Czesław Michniewicz' afløser med henblik på at kvalificere Polen til EM i Tyskland i 2024.

I EM-kvalifikationen er Polen i gruppe med Albanien, Færøerne, Moldova og Tjekkiet. Ved VM var Wojciech Szczęsny, Łukasz Skorupski og Bartłomiej Drągowski den foretrukne trio, men en sen skade til sidsnævnte gav Grabara en VM-billet.