Video : Tipsbladet
Landshold

Finsk stjerne med atypisk forberedelse til Danmark

Lukas Hradecky har en fin opskrift på at få restitueret efter en en lang udebanetur.

Tipsbladet i Helsinki.

Finland og Danmark brager søndag sammen i Helsinki i toppen af Gruppe H. Danmark kan med en sejr overtage førstepladsen, mens Finland omvendt kan komme endnu tættere på EM-slutrunden næste sommer med tre point.

Hvor Danmark tog en planmæssig sejr over San Marino torsdag aften, inden man kunne sætte sig på flyveren til Finland dagen efter, så har hjemmeholdets rejsetider været noget længere.

De var torsdag i Astana for at møde Kazakhstan. Men de mange timers transport retur til Helsinki tager man ikke så tungt i den finske lejr.

- Vi skal alle sammen igennem det. Det gør vi ikke det store nummer ud af. Vi havde en god tur i sauna den anden dag, og jeg fik mig en øl og 12 timer på øjet, så jeg er klar. Vi skal alle sammen spille der, og så gjorde sejren det lidt lettere. Den var vigtig, og vi er klar, siger Lukas Hradecky på pressemødet før kampen til stor morskab for den fremmødte presse.

Hans landsholdskollega Teemu Pukki medgiver dog, at forberedelsen kunne have været mere optimal.

- Det er ikke det bedste scenarie at spille derovre torsdag og så spille igen om søndagen i Finland. Man kan ikke bare flyve direkte, man skal flyve lidt rundt i Europa for at komme tilbage hertil. Det er ikke det bedste scenarie, men jeg føler, at alle er klar til i morgen.

Og klar skal man også være, for der skal noget andet til for at nappe sejren sammenlignet med senest Danmark og Finland mødte hinanden. Tilbage i marts vandt danskerne med 3-1 i Parken efter et hattrick af Rasmus Højlund.

- Vi ved, at der er mange gode angribere på det danske landshold. Rasmus Højlund er meget effektiv og har scoret mange mål, men der er også andre angribere. Jeg fokuserer ikke kun på Højlund. Vi skal være klar til at forsvare som hold, være kompakte og effektive. Jeg kommer ikke til at sætte to mand på ham, så vi skal spille sammen som et hold, siger Finlands landstræner, Markku Kanerva.

Søndag, hvis Rasmus Højlund overhovedet starter på banen, har han også Christian Eriksen til at servicere sig. Midtbanemaestroen var skadet, da Danmark og Finland mødte hinanden tidligere på foråret, og derfor er hans seneste møde med morgendagens modstander dét opgør i Parken for lidt over to år siden.

- Det er dejligt at se ham tilbage på banen. Det var en hård dag for os alle sammen, som var der. Jeg havde muligheden for at spille mod ham i England, hvor vi talte sammen bagefter. For halvandet år siden sagde han, at han var bedre end før, det der skete. Det går godt for ham, og han gør det godt. Jeg er bare glad for at se ham tilbage. Han er en god spiller, så han bliver en stor trussel. Vi skal holde ham i ro, hvis vi vil have noget med fra kampen, siger Teemu Pukki.

Kampen fløjtes op klokken 18.00 på det olympiske stadion i Helsinki. Danmark kan med en sejr overtage førstepladsen i Gruppen, mens Finland med tre point kan komme fem point foran Danmark.