Video : Tipsbladet
Landshold

Finske medier bøjer sig: Danmark skal til EM

De finske medier bøjer sig for Danmark, der udråbes som en fortjent vinder i Helsinki og en kommende EM-deltager efter søndagens 1-0-sejr.

Danmark nappede søndag aften en uhyre vigtig sejr i EM-kvalifikationen, da Finland blev besejret 1-0 i Helsinki. De tre point bringer Kasper Hjulmands tropper op på førstepladsen i gruppen, og meget skal nu gå galt, hvis ikke Danmark bliver et af de hold, der skal dyste til EM næste sommer.

Det er også erkendelsen i de finske medier, hvor man bøjer sig i støvet for Danmark

- Det var en bitter afslutning for et ellers defensivt velspillende finsk mandskab. Når et hold taber, vil man altid kunne spore fatale fejl, og denne gang mistede Kaan Kairinen, der ellers gjorde det godt, sin markering på Pierre-Emile Højbjerg. Bekymrende var også Teemu Pukki i offensiven. Han blev alt for ofte stoppet af Andreas Christensen, skriver Aamulehti og tilføjer:

- Nu ser det ud til, at Danmark vinder gruppen. Kampen om andenpladsen står mellem Finland og Slovenien.

Det danske sejrsmål faldt efter 86 minutters spil, og de tre point blev fejret på behørig vis af spillerne og de medrejsende fans. Også Kasper Hjulmand havde en fest efter slutfløjtet i Finlands hovedstad. Anderledes tungere havde Lukas Hradecky og holdkammeraterne det naturligvis. 

- De finske spillere kollapsede i græsset efter sidste fløjt. En ekstremt defensiv præstation var lige akkurat ikke nok, og spillerne var godt klar over det - det bedste hold vandt, skriver Yle. 

Aamuposti bemærker, at Finland ikke tog ret meget initiativ i kampen.

- På et udsolgt stadion i Helsinki havde Danmark meget boldbesiddelse og kontrollerede spillet, men mange chancer tilspillede gæsterne sig ikke. Finland lurede på hurtige omstillinger, og dem var der faktisk nogle stykker af, opsummerer avisen.

Tipsbladets chefredaktør Allan Olsen er bestemt ikke imponeret over det danske landshold, men også han er klar til at udråbe Danmark som en kommende EM-deltager - læs hans kommentar her.