Video : Tipsbladet
Landshold

Grimt, uopfindsomt, beskidt! Men EM venter

- Danmark virker stadig som et knuget hold uden det nødvendige overskud, selvtillid eller udstråling, mener Tipsbladets chefredaktør, Allan Olsen

STIK DEM EN GANG blå hjælme og send dem ud som fredsbevarende styrke! Danmark angriber nemlig ikke….

OK, måske karrikeret, men sandheden er den brutale, at det danske landshold i store træk var på krisekurs indtil Pierre Emile Højbjerg tordnede den ind bag ellers storspillende Lucas Hradecky til 1-0-sejren. 

En ledergerning, da Danmark havde allermest brug for det. En kæmpe hjælp på vejen til EM, der nu ligger pænt åben for Kasper Hjulmands tropper.

På et hængende hår, kan man sige, for kampen kunne meget vel være endt ud i en flad 0-0-kamp, men Tottenham-spilleren ville det heldigvis anderledes.

SKAL MAN GØRE det til mere end en mands væk, så gav indskiftningen af Thomas Delaney og Viktor Kristiansen noget energi, liv og uforudsigelighed til kampen.

Et kig på stillingen afslører altså, at Danmark nok skal komme til EM, men kampen viste også ubarmhjertigt, at Danmark fortsat bøvler voldsomt med at skabe store chancer.

Kig bare på Andreas Skov Olsen, der endnu engang måtte forlade banen efter en flad indsats, hvor hans styrke slet ikke kommer til sin ret. Han har Dennis Rommedahl-lang snor hos Hjulmand, men helt ærligt: Der skal snart til at se noget, hvis Hjulmand stadig skal kunne forsvare, at spille med Club Brugge-wingen. 

LÆS OGSÅ: Danmarks karalterer - lige til skrandespanden

Så var der mere snert over kantkollega Jesper Lindstrøm, der også stod for første halvlegs bedste forsøg, mens Jonas Wind fremme i første halvdel af kampen igen vidste, at han er kongen af opspilsstationer. 

JA, JA - FINNERNE stod ultradybt, var tilfredse med et point og var faktisk gode til at spille sådan en defensiv kamp. Så naturligvis var betingelserne svære, men det undskylder ikke sådan en blodfattig offensiv indsats.

Det var ikke fordi danske hverken ville, turde eller prøvede, men det virker stadig som et knuget hold uden det nødvendige overskud, selvtillid eller udstråling.

Igen var der perioder, hvor boldomgangen bliver søvngængeragtigt og hvor bagkæden kommer alt for meget på bolden. Det kan man gøre i en periode, men så skal eksplosionerne kommer, hvilket skete for sjældent.

CHRISTIAN ERIKSEN? JA, farligste mand kampen igennem, og fornemmelsen var hele tiden, at skulle Danmark præsentere noget offensivt, så skulle det komme gennem ham, men heller ikke det danske es fandt det nødvendige niveau selvom hans frisparksforsøg i anden halvleg.

Til næste omgang landskampe i oktober er Rasmus Højlund og Thomas Delaney forhåbentlig kommet i i langt højere omdrejninger, og det vil give det danske landshold noget mere dynamik og flere strenge at spille på.

DET KAN GODT VÆRE, at man som seer var ved at gabe kæberne af led i lange periode med langsomt dansk spil og en finske omgang fodbold, der var lige så robust som en Nokia 3210 - og lige så raffineret som den ikoniske finske telefon ville være det i dag….

Men som spiller, som landshold, så kan sådan en hårdt tilkæmpet, grim og beskidt sejr forhåbentlig være den gnist, der kan genantænde det danske landshold. 

Det har Kasper Hjulmand i hvertfald ikke formået i nu ni måneder, hvor spillet har været til den absolut sløje side, så forhåbentlig kan førstepladsen i puljen giver landsholdet det nødvendige skub. 

Til gengæld er EM kommet et langt skridt nærmere - og den tager vi også med!