• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Forklarer Claesson-beslutning: Derfor gør vi det

Foto: Getty Images

Viktor Claesson er efterhånden en erfaren herre, når det kommer til at spille de offensive positioner.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

FC København hentede Viktor Claesson til klubben som kantspiller, da man manglede en angriber, røg han på toppen, og i perioder har han også spillet på midtbanen.

Den erfarne svensker har efterhånden prøvet lidt af hvert i løbet af sine karriere, og nu har han også fået en central rolle på det svenske landshold.

I træningskampen forleden mod Algeriet havde cheftræner Janne Andersson valgt Viktor Claesson som den ene af sine to angriber, og det er der en helt særlig årsag til.

- I forhold til defensiven så er han angriber i vores 4-4-2-system, men planen er, at han skal finde en 10'er rolle, hvor Gyköeres er 9'eren. Sådan ser vi på det fremadrettet. Men Viktor Claesson er meget talentfuld og kan spille på forskellige måder, så det er vigtigt, at få det bedste ud af hans kvaliteter, siger cheftræner Janne Andersson ifølge Fotbollskanalen.

Sverige er som bekendt ikke med ved VM, men derfor får landsholdsspillerne ikke pause. Man har således spillet mod Mexico og Algeriet i to træningskampe, som man vandt med henholdsvis 2-1 og 2-0.

FC Københavns Viktor Claesson kom på tavlen mod Algeriet, da han kort efter pausen scorede til slutresultatet 2-0. I det hele taget har svenskeren været målfarlig i denne sæson.

Ni mål og fire assists har Viktor Claesson leveret for de forsvarende danske mestre, hvor man efter en sløj start er ved at finde melodien i Superligaen under Jacob Neestrup.