Video : Tipsbladet
Landshold

Granit Xhaka revser dansker: Det gør man bare ikke

Den schweiziske megastjerne Granit Xhaka var alt andet end tilfreds med dansk landsholdsspiller efter lørdagens opgør i Parken.

PARKEN (Tipsbladet): Testkampen mellem Danmark og Schweiz var i lange perioder lidt af en langgaber, indtil der for en kort bemærkning blev tændt en ild i Granit Xhaka og indskiftede Morten Hjulmand.

De to midtbanekrigere røg i totterne på hinanden efter en duel, der gav frispark til den schweiziske stjerne. 

Efter kampen var Granit Xhaka fortsat alt andet end tilfreds med danskeren, da Tipsbladet afbrød det schweiziske presseopbud for at spørge ham ind til situationen.

- Han vil nok vise træneren, at han skal være i startopstillingen. Det er en klar fejl. Jeg har bolden, og han sparker mig. Det har noget at gøre med respekt.

- Min mening er, at man ikke gør sådan noget i en venskabskamp og ej heller i en gældende kamp, siger Granit Xhaka, der opfordrer os til stille yderligere spørgsmål til Morten Hjulmand selv.

I skrivende stund er han ikke til rådighed, men det var hans gode ven og tidligere holdkammerat fra ungdomstiden i FC København Jonas Wind til gengæld. Han vælger ikke at lægge så meget i situationen.

- Jeg ved, han (Morten Hjulmand, red.) har et stort temperament. Men ja, hvordan ser jeg den? Xhaka får et frispark og lægger sig over bolden. Så ved jeg ikke, om Hjulmand lige er inde og tappe lidt til ham. Der kommer lidt temperament på, og folk vil lige vise sig frem. Det er en del af fodbold, siger Wolfsburg-angriberen, der før har set midtbanemanden tænde af.

Jonas Wind er dog ikke helt på linje med Granit Xhaka i forhold til, at Morten Hjulmand krydser nogle af spillets grænser, også selv om der i gåseøjne kun er tale om en venskabskamp.

- Det må står for hans (Granit Xhakas, red.) regning. Jeg ved ikke, hvad der blev sagt derinde. Det er den spiller, han (Morten Hjulmand, red) er. Det har også drevet ham langt, og han har tro på sig selv, vil gerne vise sig frem og holder sig ikke tilbage for nogen. Det er, hvad det er, og så tror jeg også, at både Morten og Xhaka er videre igen her efter kampen.

Kampen mellem Danmark og Schweiz endte iøvrigt 0-0, hvor et fint frisparksforsøg fra Christian Eriksen var det tætteste nogen af holdene kom på en scoring.

Foto: Alamy.