Video : Tipsbladet
Landshold

Gravesen raser over Hjulmand: Den største skandale

Det er den største skandale i nyere tids dansk landsholdshistorie, at Kasper Hjulmand ikke har udtaget Nicolai Vallys til testkampene mod Schweiz og Færøerne. Sådan lyder dommen fra Thomas Gravesen, der samtidig er rasende over, at Christian Eriksen er med i den 26 mand store trup.

Thomas Gravesen frygter en gentagelse af VM i Qatar, når Danmarks landshold til sommer skal til EM i Tyskland. 

Landsholdslegenden er nemlig slet ikke sikker på, at Kasper Hjulmand er den rette mand til jobbet som landstræner. Det gør Thomas Gravesen helt klart, da Tipsbladet taler med den tidligere Real Madrid-stjerne kort efter tirsdagens landsholdsudtagelse i Brøndby, hvor Christian Eriksen blev udtaget på trods af minimal spilletid i Manchester United i de seneste måneder. 

- Det er helt skandaløst, at han ikke har udtaget Nicolai Vallys. Det er en skandale af dimensioner, at vi har en landstræner, som ser så lidt mod Danmark, når der render en spiller rundt med de kvaliteter. Når man ser på den måde, han spiller fodbold på lige i øjeblikket. Og så vælger man at udtage en spiller, som har siddet på bænken i Manchester United, Christian Eriksen, bare for at holde relationerne, lyder det fra Thomas Gravesen, der tydeligvis er frustreret over Kasper Hjulmands trup til testkampene mod Schweiz og Færøerne. 

- Toget kører forbi landstræneren i øjeblikket. Han er slet ikke med på, hvad der foregår på den danske scene. Det er utroligt. Det er den største skandale i nyere tids landsholdshistorie, at man vælger stadigvæk at se bort fra en spiller (Nicolai Vallys, red.), der er klart bedre end langt de fleste af dem, han har udtaget.

Den Christian Eriksen, vi alle sammen kender, han er der ikke længere. Christian Eriksen spiller ikke fodbold længere. Christian Eriksen sidder på bænken og kigger fodbold.

Thomas Gravesen
Ekspert, Discovery+

Thomas Gravesen finder det forrykt, at Kasper Hjulmand ikke har kunnet finde plads til Nicolai Vallys i sin 26 mand store trup, hvor der er fundet plads til spillere som Christian Eriksen, Pierre-Emile Højbjerg og Mikkel Damsgaard, der i øjeblikket ikke får mange minutter i Premier League. 

- Jeg er totalt uforstående overfor, at landstræneren ser bort fra en spiller, der på den måde har orkestreret Brøndbys tog mod toppen af den danske fodboldliga. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at den eneste mand, der ikke kan se det, er ham landstræneren, som vi har lige i øjeblikket, tordner Thomas Gravesen. 

Men der er vel trods alt en kæmpe niveauforskel på Premier League og Superligaen, og Christian Eriksen er en stor legende på landsholdet, hvor han også er en af lederne?

- Det er han ikke mere. Den Christian Eriksen, vi alle sammen kender, han er der ikke længere. Christian Eriksen spiller ikke fodbold længere. Christian Eriksen sidder på bænken og kigger fodbold. Christian Eriksen, som vi kender ham, han er der ikke mere. Man må ikke falde tilbage til, at det kun er meritter, man bliver udtaget på. Man må ikke kun udtage Christian Eriksen på hans meritter, siger Thomas Gravesen og fortsætter:

- Man bliver simpelthen nødt til at have respekt for de mennesker, der render og knokler dag ud og dag ind og spiller fodbold og har succes på banen. Det bliver man nødt til at have respekt for. Man bliver nødt til at have respekt for det arbejde, der foregår i Superligaen. 

Højbjerg og Damsgaard er vel bedre end spillere fra Superligaen, når de optræder på en væsentligt højere hylde til daglig?

- Jamen, de spiller ikke! Min pointe er, at da Pierre-Emile Højbjerg spillede for fuld damp, der var han den bedste spiller, vi havde på midtbanen. Da Thomas Delaney spillede i Dortmund for fuld damp, jamen der var han den bedste spiller. Da Damsgaard blomstrede i Sampdoria, var han den bedste. Når de spiller, er der ingen tvivl om, at det store udland er bedst. Men nu kommer der en håndfuld spillere tilbage uden selvtillid. Kasper Hjulmand udtager spillere, som ikke kommer hjem med en pose energi.

- Min pointe er, at man bliver nødt til at udtage nogle spillere, der har musik i den og som har succes og selvtillid. Ja, Christian Eriksen har på sit topniveau vist, at han er bedre end Nicolai Vallys. Men Nicolai Vallys har jo ikke fået chancen til at vise sig frem blandt spillere af en højere kaliber. Giv ham nu chancen, når han kører i det gear, han kører i. Alt andet lige er Vallys da i 100 gange bedre form end Christian Eriksen er, lyder det fra Thomas Gravesen. 


Thomas Gravesen frygter, at Kasper Hjulmands landshold udvikler sig til en kammeratklub, hvor den gamle garde bliver udtaget gang på gang. Foto: Imago

'Det er horribelt'
På tirsdagens pressemøde udtalte Kasper Hjulmand, at der er ikke er plads til de store eksperimenter, men ifølge Thomas Gravesen er det helt uforståeligt, at Kasper Hjulmand ikke prøver noget andet i de to testkampe mod Schweiz og Færøerne. 

Jeg ser skrækscenarier fra Qatar én gang til, når vi har Hjulmand i spidsen for det her landshold. Det er igen den samme parole. Det er igen det samme, der sker. Der er overhovedet intet nyt i det, han foretager sig.

Thomas Gravesen
Ekspert, Discovery+

- Det er meningen, at vi skal kunne bruge de her kampe til at spille spillere ind. Hans evige prædiken om, at vi skal have relationer, og vi skal gøre det ene og det andet - han har endda udtaget 26 mand! Han har også en Kasper Dolberg med, som er kommet lidt i gang, men som slet, slet ikke er berettiget til en plads i A-landsholdstruppen. Og det er Christian Eriksen heller ikke.

- Du kan simpelthen ikke tage en spiller med, som ikke har spillet i to en halv måned. Han har fået 38 minutter mod Fulham, hvor man også taber den kamp, hvor han kommer ind. Han skal ikke spilles i form på det danske A-landshold. Det danske A-landshold er ikke en kammeratklub. Det drejer sig om at vinde, og det har været et problem for Kasper Hjulmand lige siden Qatar, lyder det fra 'Graver'. 

Kan du være nervøs for, at Kasper Hjulmand simpelthen ikke kan sætte Eriksen af her op til EM, selvom han ikke spiller?

- Kasper Hjulmand har slet ingen pondus! Det her var en gylden mulighed for Kasper Hjulmand til at teste nogle af de spirende spillere og nogle af de boblende talenter, vi har. Og så vælger man bare at tage den gamle garde med. To fuldstændigt ligegyldige kampe. Totalt skandaløst. Det er horribelt, det der foregår. Jeg sætter tvivl ved, om Kasper Hjulmand er den rigtige mand til at tage Danmark igennem EM-slutrunden, lyder det fra Thomas Gravesen, der heller ikke forstår den manglende udtagelse af Gustav Isaksen. 

Er du nervøs for, at den her EM-slutrunde risikerer at blive en trist omgang for Danmark?

- Jeg ser skrækscenarier fra Qatar én gang til, når vi har Hjulmand i spidsen for det her landshold. Det er igen den samme parole. Det er igen det samme, der sker. Der er overhovedet intet nyt i det, han foretager sig.

- Det er den samme gamle sang omkring, at vi skal have relationer. Hans hold smuldrer for ham. En EM-slutrunde er ikke noget farveltog til Kasper Schmeichel, Simon Kjær og hvad ved jeg. Der er sgu for meget på spil til at vi kan have sådan en venskabsklub, lyder det fra den tidligere danske landsholdsstjerne. 

Loading Poll...

Nicolai Vallys er ikke den eneste Superliga-spiller, som Thomas Gravesen savner i Kasper Hjulmands trup. 

- Min pointe er, at når man tager så mange spillere med, som Kasper Hjulmand igen har gjort, ligesom han gjorde i Qatar, hvor det overhovedet ikke virkede, så gør han det gudhjælpemig én gang mere. Det er simpelthen det, jeg reagerer på. Jeg synes simpelthen, at det er under al kritik, at man har et hold som FC København blandt de sidste 16 i Europa, hvor man kun udtager én spiller (Elias Jelert, red.). Hvem skulle man have med? Rasmus Falk. Ham kunne man også godt tage med på landsholdet, siger Thomas Gravesen. 

Den tidligere landsholdsprofil understreger, at hans kritik ikke er rettet mod Christian Eriksen, men i stedet Kasper Hjulmand. 

- Det er ikke mit ønske at angribe en spiller som Christian Eriksen, der har været igennem så grueligt meget, og som nu igen møder modgang i Manchester. Det er ikke hans skyld, at han bliver udtaget. Og selvfølgelig siger man ikke nej, når man bliver udtaget til landsholdet.

- Men det er helt klart Kasper Hjulmands fejl, at han ikke er mand nok til at tage de her beslutninger. Og det er derfra spørgsmålet kommer, om han er den rette mand til at lede vores landshold, lyder det afslutningsvist fra Thomas Gravesen. 

Det er lørdag den 23. marts, at Danmark møder Schweiz i Parken. Tre dage senere venter et opgør mod Færøerne på Brøndby Stadion.