Video : Tipsbladet
Landshold

Nu reagerer fans på vildt Gravesen-interview

Hvad mener Fanklubben om Thomas Gravesens hårde og voldsomme kritik af landstræner Kasper Hjulmand? Og er Fanklubben enig i, at spillere som Eriksen og Damsgaard ikke burde være blevet udtaget. Og hvem skulle eventuelt have været med i stedet?

Grundspillet i dansk fodbolds bedste række er forbi, og derfor går der lige et par uger, inden bolden ruller igen i Superligaen.

I stedet er der lige nu fokus på landskampene mod Schweiz og Færøerne, som er testkampe frem mod sommerens EM-slutrunde.

Men allerede i sidste uge trak landsholdet og landstræner Kasper Hjulmand overskrifter, da han udtog blandt andre Christian Eriksen og Mikkel Damsgaard, selv om de to ikke spiller meget på deres klubhold.

Det fik Thomas Gravesen til at se sort og gå til angreb på landsholdsudtagelsen - han kaldte det blandt andet for en skandale, at Nicolai Vallys fra Brøndby IF ikke er udtaget til landsholdet.

Du kan læse interviewet med Thomas Gravesen her. Og herunder er et citat fra interviewet.

Min pointe er, at man bliver nødt til at udtage nogle spillere, der har musik i den og som har succes og selvtillid. Ja, Christian Eriksen har på sit topniveau vist, at han er bedre end Nicolai Vallys. Men Nicolai Vallys har jo ikke fået chancen til at vise sig frem blandt spillere af en højere kaliber. Giv ham nu chancen, når han kører i det gear, han kører i. Alt andet lige er Vallys da i 100 gange bedre form end Christian Eriksen er.

Thomas Gravesen
Ekspert

Men hvor ligger Fanklubbens loyalitet? Hvem er de enige med?

Det får vi herunder svar på.

Jeg savner en brandvarm offensiv spiller, som man kan sætte ind, hvis man skal jagte et mål.

Rasmus Bille Dam
Lyngby Boldklub-fan

- Jeg synes, Vallys er en helt vanvittig god fodboldspiller, men at kalde hans manglende udtagelse for den største skandale i nyere tids landsholdshistorie er at stramme den. Jeg tror faktisk, at Vallys ender med at komme med til EM, selvom at han ikke er udtaget i denne omgang. Jeg synes, Hjulmand gjorde det ret tydeligt, at der var mange spillere, der var på vippen til at blive udtaget, og at der sagtens kunne ske ændringer til den endelige EM-trup.

- Generelt synes jeg at man skal spille i sin klub for at være på landsholdet.

- Om det er Vallys, Braithwaite eller en anden offensiv spiller, der skal med, ved jeg ikke. Men jeg savner en brandvarm offensiv spiller, som man kan sætte ind, hvis man skal jagte et mål.


Situationen er alvorlig. Der er for mange nøglespillere, der ikke spiller i deres respektive klubber. Et problem, vi stort set ikke havde for blot et års tid siden.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

- Jeg synes, det er dejligt med en mand som Thomas Gravesen, der ikke pakker sin kritik ind. Og jeg er delvist enig med ham. Mikkel Damsgaard-udtagelsen forstår jeg simpelthen ikke, når han ikke har spillet mere.

- Eriksen forstår jeg godt, man ikke sætter af. Men situationen er alvorlig. Der er for mange nøglespillere, der ikke spiller i deres respektive klubber. Et problem, vi stort set ikke havde for blot et års tid siden.

- Hverken Vallys, Mattsson eller Falk kommer til at være en del af en EM-trup, hvis ellers alle er fit. Og de behøvede heller ikke at blive udtaget nu.

- Den nuværende trup er allerede tre mand større, end den tilladte EM-trup vil være. Så der er for langt op. Og Nørgaard, Eriksen, Delaney, Højbjerg, O’Riley, Jensen, måske endda Kjærgaard fra U21 og Damsgaard, hvis han begynder at spille, står umiddelbart foran de bedste midtbanespillere i Superligaen.

- Selvom jeg selvfølgelig ville elske at se Vallys trække den rød-hvide trøje over hovedet, når jeg står på lægterne i det sydtyske.


Man bør jo altid tage de spillere med, som har minutter i benene - og ikke tage nogle med på gamle bedrifter.

Morten Bech Højgaard
OB-fan

- Jeg er jo ikke decideret uenig med Gravesen - jeg er måske bare ikke lige så sur!

- Jeg mener også, at der måske er to-tre spillere, som ikke burde have været med på bekostning af de spillere, som nu alligevel ser ud til at komme med pga. skader.

- Jeg ser dog ikke nok internationalt fodbold til at kunne vurdere den enkelte spiller, så det bliver udelukkende gjort ud fra spilletid.

- Man bør jo altid tage de spillere med, som har minutter i benene - og ikke tage nogle med på gamle bedrifter.

- Så skal man pege på et par spillere, som stikker i øjnenem må det være Damsgaard og Eriksen.

- Selvfølgelig kan der være spillerem som qua deres betydning i omklædningsrummet eller anførergruppen godt kan være med.

- Men umiddelbart havde jeg nok taget en spiller som O'Riley, som siden er blevet efterudtaget, med i første omgang, da han trods alt spiller meget og har en fin statistik for denne sæson.

- Derudover så kunne man måske godt "spare" en spiller som Højlund, som er på vej tilbage fra en skade.

- Men om jeg ligefrem mangler spillere, kan jeg ikke rigtigt vurdere.


For mig at se er Vallys Europas bedste spiller, men jeg er muligvis inhabil.

Jesper Koerstz Jensen
Silkeborg IF-fan

- Jeg er nok en af dem, der i længst tid har bakket op om Kasper Hjulmands beslutninger. Men han presser mig godt nok denne gang. Det er, som om han insisterer på at skabe sin egen Rommedahl-fortælling ved konsekvent at udtage Damsgaard på fortidens bedrifter.

- Og jeg er enig med Kasper i, at Damsgaard er det nærmeste, vi kommer en Laudrup på landsholdet - men det var jo Damsgaard for tre år siden!!! 

- Jeg kan godt forstå, at han gør en undtagelse med Eriksen. Han besidder trods alt et ekstraordinært talent og kommer helt sikkert til at spille en rolle til slutrunden, og her kommer jeg lige med et lille off topic-tip til Kasper Hjulmand, fordi jeg tænker fodbold nogenlunde lige så kompromisløst og passioneret som Antonio Conte: Spil ham som 6'er. Han er færdig som 10'er. Men overordnet bør man kun udtage folk, der spiller fast for deres klubhold.

- For mig at se er Vallys Europas bedste spiller, men jeg er muligvis inhabil. Ellers savner jeg mest spillere, der ikke findes. Jeg savner en 10'er med sublimt overblik og spillere, der kan sætte en mand med større succesrate end Daramy og Isaksen. Men det er, som om de typer ikke udvikles i Danmark for tiden.    


Det er i grunden utroligt, at landstrænere så ofte går i den samme fælde med ved tiltrædelsen at skifte ud på holdet, vælge sin nye stamme og så holde fast i den en slutrunde eller to for længe. Det er set før.

Thomas Schouv Jakobsen
FC Midtjylland-fan

- Jeg synes, det er en forfriskende udmelding, og Gravesen siger nok det, mange tænker. Men også lige til den bombastiske side - Gravesen skal nok passe på, at han ikke bliver en parodi på sig selv.

- Jeg er til dels enig i kritikken, men samtidig er der nok ikke ret mange, der reelt er bedre kvalificerede end Hjulmand - i hvert fald ikke jeg. Så hvordan truppen konkret skal se ud, vil jeg helst ikke kloge mig på, men man sidder alligevel tilbage med en fornemmelse af, at Hjulmand laver den klassiske fejl med stædigt at holde fast i sin aldrende stamme.

- Det er i grunden utroligt, at landstrænere så ofte går i den samme fælde med ved tiltrædelsen at skifte ud på holdet, vælge sin nye stamme og så holde fast i den en slutrunde eller to for længe. Det er set før.

- Hvis jeg alligevel skal pege på én spiller, jeg savnede i truppen fra start, og som senere er efterindkaldt, så er det selvfølgelig Gustav Isaksen. Jeg synes, hans driblefærdigheder, drev og fart minder om Brian Laudrup i de gode gamle dage, da der virkelig var noget ved at se Landsholdet.


Jeg tror ikke Hjulmand er den rette mand til jobbet mere.

Benjamin Nielsen
Vejle Boldklub-fan

- "Graver" rammer hovedet på sømmet. Han siger det, som folket tænker om landsholdet, og som er et kæmpe problem.

- Damsgaard er sikkert en flink mand, men det er at pisse på andre spillere, når han bliver udtaget foran spillere der rent faktisk viser noget på banen.

- Jeg forstår godt, at han udtager Eriksen, Højbjerg osv. trods langt til spilletid i deres klubber. De har rutinen og en status på landsholdet, som der ikke skal pilles ved så tæt på en slutrunde.

- Men jeg forventer også, at hvis vi fortsætter med Hjulmand, så vil der efter slutrunden blive stillet spørgsmål til disse spillere og deres roller. Det tror jeg ikke sker, og jeg tror ikke, Hjulmand er den rette mand til jobbet mere.

- Jeg ved ikke, om Vallys burde være udtaget. Det vil jeg ikke kunne sige uden at have set O'Riley, Isaksen og de andre, som også skulle have gang i flotte sæsoner. De er da heldigvis udtaget nu efter afbud, så forhåbentlig er Vallys næste i køen.


Jeg er fuldstændig på linje med Gravesen. Det er efterhånden blev en stor farce med de udtagelser. Jeg er med på at der er nogle erfarne skikkelser, som måske kan styre gruppen etc., men det er efterhånden blevet tragikomisk med udtagelser af spillere, som ingen spilletid får i dag. Der er så mange unge i storform, som burde få chancen i disse ligegyldige kampe. Det er vores fremtid, og et generationsskifte er uundgåeligt inden for de kommende år. "Graver" rammer den spot on!

Charlie Friborg Petersen
Hvidovre IF-fan


Der er nok af mandagslandstrænere i det her land, og jeg savner i hvert fald ikke Vallys på landsholdet på samme måde, som han længes efter stemningen på Sektion 12. Med det sagt, er det jo også fantastisk, at vi er i en situation, hvor der er så mange dygtige spillere i Superligaen, man med rette kan kalde for landsholdsmateriale. Tænk bare på Rasmus Falk, der tre(!) gange i denne sæson har været kampens spiller i Champions League. Det er i hvert fald ikke kontroversielt at sige, at Hjulmand har gjort sig selv til muligt offer for kritik ovenpå denne udtagelse - det må han hellere modbevise med to stabile sejre.

Tobias Lawaetz
FC København-fan

I forhold til Thomas Gravesens udtalelser synes jeg, at han skal skrue ned! Jeg synes faktisk, at han er bøvet at høre på. Lad os vurdere truppen, når kampene ER spillet. Jeg har det lidt svært med alle de såkaldte eksperter og mandagstrænere, der ved bedre end Kasper Hjulmand. Men når det er sagt, så forstår jeg heller ikke, at Damsgaard er udtaget…

Kasper Henriksen
FC Nordsjælland-fan


Jeg er enig med Gravesen, omend han kan virke en smule bombastisk. Jeg savner en spiller som Vallys og for den sags skyld også Rasmus Falk. Hjulmand er ved at gå Morten Olsen lidt i fodsporene og udtager altid tordenskjoldssoldater. Det tog Ementa 1.000 minutters Superligabold at score sit første mål, men Mikkel Damsgaard har altså ikke scoret i 1000 dage…

Peter Birch
Viborg FF-fan