Video : Tipsbladet
Landshold

Grinende Skov Olsen: Tak for det, Højbjerg!

Andreas Skov Olsen glæder sig over, at Pierre-Emile Højbjerg har sammenlignet ham med Ryan Giggs. Selv har Club Brugge-danskeren dog haft nogle lidt andre forbilleder som ung.

- Hold rigtig godt øje med Andreas Skov Olsen fra Club Brugge. Han er en gammeldags kantspiller, som minder om Ryan Giggs. Han elsker at udfordre, hvor han enten laver et indlæg eller skyder på mål.

Sådan lød det for nyligt fra Pierre-Emile Højbjerg, da Tottenham-danskeren i et interview med Daily Mail advarede om, at Danmark har mange unge profiler, der kan gøre Kasper Hjulmands hold til en dark horse til EM 2024. 

Og sammenligningen med Manchester United-legenden Ryan Giggs glæder Andreas Skov Olsen sig selvfølgelig over.

- Haha, ja det læste jeg faktisk godt. Det er meget sjovt, det er vel et kompliment, kan man sige, for det er jo en stor spiller. Og jeg kan da godt se nogle af lighederne mellem mig og ham. Så det er da et skulderklap, siger Andreas Skov Olsen således til Tipsbladet.

Hvilke spillere havde du selv som dine idoler, da du var yngre?

- Det har altid været nogle af de helt store. Cristiano Ronaldo, Messi og Robben. Og så, hvor jeg er blevet lidt ældre, har jeg haft Mahrez fra Manchester City, som jeg spejler mig lidt i. Jeg prøver at lave nogle af de samme ting, siger Andreas Skov Olsen.

Andreas Skov Olsen har generelt fået masser af ros efter sin stærke start i Club Brugge. Blandt andet af Club Brugge-legenden Gert Verheyen, der for nyligt hyldede den tidligere FC Nordsjælland-spiller for som venstrebenet at være den bedste til at slå indlæg med højre ben. 'Selv ikke Messi gør det', lød det således fra Verheyen. Og den slags ros varmer selvfølgelig, lyder det fra Andreas Skov Olsen. 

- Haha, ja helt sikkert. Jeg havde ikke rigtig et højre ben, da jeg var mindre. Og jo ældre man bliver, jo nemmere bliver det for forsvarsspillerne, hvis jeg kun kan gå ind i banen og skyde. Så det er noget, jeg har arbejdet rigtig meget med. Og nu slår jeg næsten bedre indlæg med mit højre ben end mit venstre ben. Så det har været vigtigt for mig i mit spil, at kunne gå begge veje, siger den 22-årige kantspiller.

Efter guldet med Club Brugge kan Andreas Skov Olsen nu for første gang i karrieren se frem til at skulle spille Champions League-fodbold.

- Jeg glæder mig helt vildt. Det har jeg heller aldrig prøvet før, og jeg håber, at vi kan få en gruppe, som er overskuelig, så vi måske kan lave nogle overraskelser.

Club Brugge-danskeren har tidligere talt om, at han har store ambitioner for sin karriere. Særligt en engelsk storklub står højt på Andreas Skov Olsens liste.

- Man håber jo, og går og drømmer om en eller anden dag at kunne være i en af de top fem største klubber. Det er alles drøm, tror jeg. Jeg har altid holdt med Manchester United. Men selvfølgelig er der også Real Madrid og Barcelona. Så det er svært at sige. Men ja, jeg arbejder for at kunne tage det næste skridt i min karriere. Og så må vi se, lyder det fra Andreas Skov Olsen. 

Overfor Tipsbladet har Andreas Skov Olsen også forklaret, hvorfor FC København ikke var en mulighed for ham i januar. Det kan du læse om HER.