Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

- Han banker på døren til det danske landshold

Foto: Getty Images

Erik Sviatchenko har stor tro på, at Celtic-profilen vil banke på døren til den danske landsholdstrup, som Kasper Hjulmand skal udtage til VM i Qatar.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Dansk-engelske Matt O'Riley har ikke lagt skjul på, at hans store drøm er at spille VM for Danmark.

Celtic-profilen er kommet drømmen et skridt tættere, da han er inde omkring det danske U21-landshold, hvor han har spillet flere kampe og kommet på måltavlen mod Tyrkiet.

Førsteholdsdebuten for Danmark har han endnu til gode, men hvis han fortsat kan levere gode præstationer for Celtic i ligaen og i Champions League, så mener Erik Sviatchenko, at han har gode muligheder.

- Jeg ved, at det er O'Rileys store drøm at spille VM i Qatar for Danmark. Han har gjort det godt for U21-landsholdet og scoret sit første mål i midtugen mod Tyrkiet. Han har gjort det fantastisk for Celtic, og man må sige, at han banker på døren til det danske landshold, siger han til The Celtic Way.

Matt O'Riley gør sig på den centrale midtbane, hvor han godt kan lide at assistere sine medspillere, og her er det ikke hvem som helst, at han kæmper om pladserne med.

- Der er en masse konkurrence på midtbanen på landsholdet og her skal han kæmpe med en masse gode spillere om en plads på flyet til Qatar. Hvis han skal være en seriøs kandidat, så skal han fortsætte, hvor han slap i sidste sæson, siger Sviatchenko, der har en fortid i Celtic.

21-årige Matt O'Riley skiftede i vinter fra MK Dons i den tredjebedste engelske række til Celtic, hvor han lynhurtigt etablerede sig på midtbanen og hjalp dem med at vinde mesterskabet.

20 kampe, fire mål og to assists leverede han for Celtic i løbet af foråret. Indtil videre har det kastet fire U21-landskampe af sig og et enkelt mål.

HER kan du læse det første interview med Matt O'Riley til danske medier, hvor han også fortæller hvorfor, at han kan og vil spille for Danmark.