Video : Tipsbladet
Landshold

Her er Danmarks oversiddere mod Østrig

Det danske landshold møder mandag aften Østrig, og da der kun må være 23 spillere i en kamptrup, er der tre danskere, der med sikkerhed ikke kommer i aktion.

Opdateret 19.35: Kasper Dolberg, Christian Nørgaard og Jonas Wind sidder over. Også Andreas Christensen er ude, og dermed har Danmark "kun" 11 mand på bænken.

Når Danmark mandag aften møder Østrig, har tomålsskytten fra Frankrig-kampen, Andreas Cornelius, gode muligheder for at starte inde.

For dels leverede han en glimrende præstation og blev matchvinder mod verdensmestrene med to fine kasser, dels er flere konkurrenter i front ramt af skader.

Af UEFA's hjemmeside kan man se, hvem der er i 23-mands truppen, og hvem der ikke er.

Her fremgår det, at Andreas Christensen, der missede fredagens opgør mod Frankrig grundet en familieforøgelse, er tilbage i kamptruppen og er blevet tildelt et nummer, selv om han formentlig må tage til takke med en plads på bænken til at starte med, da han kun lige er vendt retur.

Men hverken Christian Nørgaard eller Jonas Wind har fået et kampnummer - og dermed er de altså også ude af opgøret mod Østrig, som de også var det mod Frankrig. Førstnævnte kom ind til landsholdstruppen med en skade, mens Jonas Wind dagen inden opgøret mod Frankrig fik en mindre skade.

Sidste spiller, der misser kampen, er enten Nicolai Boilesen eller Kasper Dolberg. Begge har fået trøje nummer 12 til opgøret mod Østrig, og det kan sagtens tænkes, at staben vil teste, om Kasper Dolberg er klar til at indgå i truppen, eller om pladsen skal tilfalde Nicolai Boilesen, der spiller stopper og venstre back.

Dolberg rev skulderen af led mod Frankrig, men spillede alligevel omkring en time af opgøret. Landstræner Kasper Hjulmand kaldte ham søndag tvivlsom til kampen mod Østrig.

Nicolai Boilesen havde i øvrigt trøje nummer seks mod Frankrig - det nummer har Andreas Christensen overtaget.

Selv om Cornelius har muligheder for at starte inde, er der stadig konkurrence i front, hvor både Yussuf Poulsen og Martin Braithwaite kan spille positionen som forreste angriber. Poulsen kom slet ikke i aktion mod Frankrig, mens Braithwaite fik de sidste minutter.

Danmarks modstander mandag aften, Østrig, indledte også med en sejr i Nations League, da man besejrede Kroatien.

Tipsbladet har forsøgt at få DBU til at bekræfte UEFA's information om de danske oversiddere, men unionens kommunikationschef er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Du kan læse vores optakt til landskampen mod Østrig her.