Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand afviser kritik af manglende fornyelse

Kasper Hjulmand har nu reageret på kritikken om, at han i høj grad udtager de samme spillere til landsholdet hver gang.

Tipsbladet i Helsingør. 

Der gik kun få sekunder, fra at Kasper Hjulmand satte sig i sofaen, til at landstræneren blev spurgt til Kasper Schmeichels klubsituation. 

Efter VM-fadæsen i Qatar er Hjulmand blevet kritiseret for at være for konservativ i sine trupudtagelser, men forud for torsdagens hjemmekamp mod San Marino understregede Hjulmand igen vigtigheden af at 'bevare kernen' på holdet, da landstræneren mandag mødte pressen på Marienlyst Strandhotel. 

- Det er vigtigt at holde et hold, der ved, hvad vi gør. For vi har ingen tid til at forberede os. Vi kan ikke forestille os, at vi bare sætter... og jeg vil stadig sige, at blandt de 23 har vi tre eller fire, der kan få debut, og vi har seks spillere, der ikke var med for to år siden. Så der er jo udskiftning, lød det fra Kasper Hjulmand. 

Hjulmand blev dermed presset lidt i defensiven under presseseancen, hvor landstræneren havde en besked til de kritikere, der ønsker en større udskiftning i landsholdstruppen. 

- Jeg ved godt, at der er sådan et helt normalt ønske om, at der skal ske fornyelse hele tiden. Men det er altså ekstremt vigtigt, at vi ved samlet set, hvad vi gør. Og når man så går ind til to kampe på seks dage, hvor vi spiller lige om lidt, hvor de fleste møder ind her i dag, og hvor vi næsten ikke kan nå noget de næste par dage, så er det afsindsigt vigtigt, at vi ved, hvad vi gør, sagde Kasper Hjulmand. 

Landstræneren pegede endvidere på, at der ikke er plads til at eksperimentere, idet landsholdet ikke har nok træninger til at justere taktiske ændringer. 

- Lad os nu sige, at vi starter med et tremandsforsvar og går over til fire mand i forsvaret, så skal vi have spillere, der ved, hvad det betyder. Og det er jo det, der er bagtæppet for de her to kampe, lød det fra Kasper Hjulmand. 

- Jeg har en måde at gribe kampene an på, og når vi har et træk, vi skal kunne lave i løbet af kampene, så er det sin sag bare at hive en debutant ind og sige 'okay, nu skal du udføre det arbejde'. Så er det i hvert fald mere et håb, end det er en tro på eller en viden om, hvad man skal gøre.

- Spillere kan ikke bare præstere uden en ramme. Det er den ramme, der er så vigtig. Det er vigtigt, at vi har spillere, der kender den ramme i vigtige kampe. 

Under mandagens presseseance afslørede Kasper Hjulmand samtidig, at det er den klubløse Kasper Schmeichel, der står mod San Marino og Finland. Det kan du læse om HER