Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand forklarer fravalg af Superliga-stjerner

Elias Jelert var den eneste Superliga-spiller, der blev udtaget til landsholdet i denne omgang, men Kasper Hjulmand gør det klart, at han følger Nicolai Vallys, Rasmus Falk og Magnus Mattsson tæt.

BRØNDBY (Tipsbladet): Kasper Hjulmand udtog tirsdag en trup på 26 spillere til Danmarks testkampe mod Schweiz og Færøerne, og her havde landstræneren kun fundet plads til én spiller fra Superligaen, nemlig Elias Jelert. 

Efter udtagelsen blev Kasper Hjulmand spurgt, om spillerne i Superligaen bare ikke er gode nok til landsholdet. 

- Så havde jeg taget dem med. Jeg tager dem med, som jeg synes er bedst, lød landstrænerens svar. 

Kasper Hjulmand blev herefter spurgt, hvor langt fra Rasmus Falk, Nicolai Vallys og Magnus Mattsson er fra at blive udtaget. 

- De er jo ikke så langt fra. Jeg er meget imponeret af Mattsson, for eksempel. Han har virkelig været god. Vi har også fulgt ham, da han var i Nijmegen.

- Så Mattsson gør det godt, og Vallys gør det på sin måde også godt. Falk er jo oppe imod brutal konkurrence på den sekser-position. Der er Morten Hjulmand. Jeg ved ikke, hvor meget I har set Sporting? Hvis I ikke har, så kig engang. Der er 'Nør' (Christian Nørgaard, red.) i Premier League og Pierre (Højbjerg, red.), som også kan spille den der.

- Så der er jo en brutal konkurrence, for Falk har også spillet en rigtig god sæson, specielt hans efterårssæson. Han var der igen mod Lyngby. Han har ikke været helt på sit topniveau i 2024, men jeg synes, at han var der igen mod Lyngby. Så Falk har jo foreløbigt spillet en rigtig god sæson, men han er oppe imod gode spillere. Men vi følger dem, og det er selvfølgelig nogle af de spillere, som kan komme med. Men jeg tager dem med, som jeg synes er bedst, lød svaret fra Kasper Hjulmand. 

Tipsbladet talte efter tirsdagens landsholdsudtagelse med Thomas Gravesen, som kaldte det 'helt skandaløst', at Kasper Hjulmand havde forbigået Nicolai Vallys denne gang. Samtidig forstod Gravesen ikke fravalget af Rasmus Falk.