• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Obaida El-Itr

Hjulmand holder øje med ham: Blev overrasket

Foto: Kalmar FF

Kalmar FF-angriber Mileta Rajovic glæder sig over, at landstræner Kasper Hjulmand har noteret sig de gode præstationer i Sverige.

Af Obaida El-Itr

Den danske angriber Mileta Rajovic har scoret 12 mål i 15 kampe for Allsvenskan-klubben Kalmar FF siden skiftet fra NordicBet Liga-klubben Næstved Boldklub i januar. Og der er blevet lagt mærke til de flotte præstationer.

I forbindelse med landsholdsudtagelsen til EM-kvalifikationskampene mod Nordirland og Slovenien sagde landstræner Kasper Hjulmand blandt andet:

- Det er en spiller, vi følger, og vi har talt med Henrik (Kalmar FF-cheftræner Henrik Jensen, red.) deroppe. Han er på skærmen, og det er et utroligt stærkt indhop, han har fået i Allsvenskan. Det er spændende at følge.

Tipsbladet har som følge af Hjulmands udtalelser spurgt Rajovic om opmærksomheden fra landstrænerens side.

Blev du overrasket, da Hjulmand nævnte, at han holder øje med din situation?

- Det er første gang, jeg bliver nævnt, så jeg blev overrasket - og jeg blev rigtigt glad. Det beviser, at hårdt arbejde betaler sig. Og ja, det er simpelthen bare en kæmpe motivation, for det giver blod på tanden for at vise endnu mere.

Hvad betyder det for dig, at den danske landstræner åbner døren for dig?

- Jeg tror, at det betyder alt, at man bliver set. Jeg kan jo godt synes, at det går godt, og at jeg udvikler mig meget lige nu, men andre skal jo også kunne se det. Og at landstræneren ser det, er jo helt vildt fedt.

- Der er håb - og måske er jeg nu kommet tættere på drømmen, end jeg selv regnede med, før jeg kom til Sverige. Det giver et kæmpe boost til selvtilliden og tro på tingene.

Du har rødder i Montenegro. Kan det montenegrinske landshold være en mulighed?

- Jeg er født og opvokset i Danmark og har altid haft en drengedrøm om at spille for Danmark. Jeg kan jo håbe, at med Hjulmands ord om mig, så er den drøm måske rykket tættere på at kunne blive virkelighed.

Tror du, det er muligt for dig at slå til på landsholdet, når du spiller i Sverige, eller bliver du nødt til at levere på en højere hylde?

- Det er kun landstræneren, der ved den slags. Jeg prøver bare at gøre det så godt, som jeg kan, der hvor jeg er. Så er det op til landstræneren, om det er nok. Det er gået hurtigt, men også gået godt med at rykke op, trin for trin.

- Jeg scorer mål på mange måder - det er naturligt for mig, og det har jeg egentlig altid gjort. Jeg føler, at jeg selv bliver bedre, når jeg spiller med bedre holdkammerater, der kan se mine løb og spille bolden rigtigt. Så jeg tror naturligvis på, at jeg kan udvikle mig endnu mere.

Danmark spiller mod Nordirland den 16. juni. Tre dage senere er Slovenien modstanderen.