• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Mikkel Fuhr Nielsen

Hjulmand og Kjær enige: De er topfavoritter til VM

Foto: Getty Images

Det danske landshold kan allerede tidligt brage sammen med Kasper Hjulmand og Simon Kjærs bud på en kommende verdensmester.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Kufferterne er pakket, 26 mand er udtaget og tirsdag morgen letter flyveren fra København mod Qatar.

Kasper Hjulmand og det danske landshold er klar til at begejstre og underholde i ørkenstaten, hvor de jagter et stort resultat. For at det skal lykkes, så skal de i første omgang forbi Tunesien, Frankrig og Australien i gruppespillet.

Derefter venter en lang vej mod benhårde modstandere, hvis Danmark skal gå hele vejen. Samme vej har flere af turneringens øvrige nationer også tænkt sig at gå, og her har Kasper Hjulmand særlig fidus til to nationer syd for Ækvator.

- Jeg synes, at de Sydamerikanske hold i Brasilien og Argentina ser rigtig stærke ud. Jeg har fulgt Argentina i et stykke tid og set dem siden 2019, hvor jeg har set dem smelte sammen. De ser stærke ud og Brasilien gør det samme, siger Hjulmand på et pressemøde til den fremmødte presse kort før afrejsen til Qatar, og fortsætter.

- Så er der de sædvanlige med Frankrig i spidsen for dem. Vi føler ikke, at vi er i den der kategori, hvor vi er blandt de allerbedste, men vi føler godt, at vi kan slå dem. Vi er på vej til at æde os derind, men de hold der ser stærke ud.

Landsholdets anfører Simon Kjær har også et rigtig godt øje til Danmarks mulige modstander i 1/8-delsfinalen.

- Formentlig også Argentina. Jeg synes, at det er et hold, som har vist rigtig meget sult. Som Kasper siger, så har de fået det til at fungere om deres 10'er [Lionel Messi, red.] nu, hvilket de måske har kæmpet lidt med i en del år. Nu ser det ud til at fungere, så de bliver gode.

Danmarks gruppe bliver parret med Argentinas i 1/8-delsfinalen. Vinder Argentina som ventet deres gruppe, så skal de møde toeren fra Danmarks gruppe, hvilket meget vel kan blive Kasper Hjulmands tropper, da Frankrig i skrivende stund er favoritter til førstepladsen.

Danmark indleder VM-slutrunden mod Tunesien den 22. november.