Foto: Getty Images
Landshold

Hjulmand om målsætninger: Kan ikke arbejde sådan!

Landstræner Kasper Hjulmand forholder sig til Peter Møllers forsigtige udmeldinger om EM-ambitionerne.

Tipsbladet i Belfast

DBU's fodbolddirektør Peter Møller var forsigtig i sine udmeldinger, da han lørdag eftermiddag kommenterede, hvad der er Danmarks målsætning til den kommende EM-slutrunde i Tyskland til sommer. Kan landsholdet nå videre fra det indledende gruppespil, vil det være en milepæl. 

- Vi vil gerne spille godt i alle kampe, men jeg tror, at vi skal trykke lidt på bremsen i forhold til forventningerne og sige "vi er lille Danmark, og vi kan ikke vinde EM og VM". Vi har selv italesat og skabt forventningerne, og vi har præsteret på banen med en god EM-slutrunde på hjemmebane. Jeg tror måske, at det fremadrettet er meget klogt at sige, at når man skal til EM, drømmer man om at gå videre fra puljen, lød det fra Peter Møller. 

Manden, der skal indfri drømmene på fodboldbanen, er landstræner Kasper Hjulmand, og han har tidligere talt med meget store bogstaver om sit ambitionsniveau. Gang på gang har man hørt landstræneren sige, at han drømmer om at vinde noget.

Så hvordan harmonerer det med den mere forsigtige tilgang fra DBU-toppen?

- Det er simpelthen så svært at snakke om, for det oversættes forkert. Jeg tror, at alle har det ultimative mål at vinde noget. Betyder det så, at det er en fiasko, hvis man ikke vinder noget? Det synes jeg jo ikke. Målsætningen er at komme så langt som muligt, og det, der driver, er at vinde noget, siger Kasper Hjulmand.

- Det bliver så oversat - kan jeg forstå - til at Peter ikke er ambitiøs, og at vi helst ikke vil vinde noget. Selvfølgelig er det ikke sådan, men det er rigtig vigtigt at kommunikere, at vi tager en kamp ad gangen, men det driver da én at vinde noget.

- Men det der med at oversætte det til, at hvis man så ikke vinder noget, så har man ikke indfriet målsætningen.... det er nok det, der er på spil her.

Har det været for meget at melde ud, at man drømmer om at vinde noget stort?

- Det ved jeg ikke. Jeg synes grundlæggende, at det er svært at sige andet end, at man som fodboldspiller er drevet af at vinde noget. Men det er ikke det samme som en konkret målsætning om, at vi skal nå dertil eller dertil, ellers så er det en fiasko. For mig er det underligt, og jeg kan ikke arbejde sådan. At vinde har altid været min drivkraft, men derefter tager vi en kamp ad gangen. 

Danmark nåede hele vejen til semifinalen ved EM i 2021, mens sidste års VM-slutrunde i Qatar blev en rød-hvid fiasko, hvor Kasper Hjulmands tropper måtte rejse hjem efter gruppespillet.