Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand var dybt bekymret for dansk powerhouse

Alexander Bah har kæmpet med skaderne i denne sæson, men de er lagt på hylden for nu, og det har gjort Kasper Hjulmand til en særdeles lettet landstræner.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): Det siger sig selv, at når man som fodboldspiller bliver kaldt for et "powerhouse", så er det fuldstændig altafgørende, at fysikken holder og står distancen. 

Det har ikke helt været tilfældet for Alexander Bah i Benfica i denne sæson. Den eksplosive back har kæmpet med skader, men kunne tirsdag fortælle Tipsbladet og de danske medier, at han er fuldstændig klar. 

Han så også klar ud, for han kunne ikke gemme det faktum, at musklerne simpelthen har vokset sig større end tidligere, og den forvandling har landstræner Kasper Hjulmand også bemærket, hvorfor han eksempelvis inddrager ordet powerhouse, når snakken falder på Bah. 

- Han er et powerhouse, men en anden ting, som er en vigtigere forvandling for ham, er, at hans teknik er blevet væsentlig bedre. Han har altid været en linjespiller, der var hurtig og eksplosiv i Slavia Prag, men så mange træninger og så mange kampe med nogle fantastiske spillere i Benfica, hvor man hader at smide bolden væk, har gjort, at hans teknik er blevet markant bedre.

- Han er teknisk dygtigere, end han var før, og de her år i Benfica har virkelig gjort ham teknisk stærk, fortæller Hjulmand, som understreger, at Bah har fået endnu mere power i sit spil trods de flere muskler på kroppen. 

Alexander Bah overraskede journalisterne med sin opgraderede fysik. Foto: Malte Dunk

Hjulmand var bekymret
Havde man som landsholdsseer lidt glemt Bah på landsholdet, så er man ikke uden skyld. For de mange skader i Benfica har gjort, at hans landsholdsafbud har væltet ind det seneste år.

Før Bah stødte ind i landsholdslejren op til EM, havde han nemlig misset de seneste mange landsholdssamlinger, og hans seneste landskamp før testsejren over Sverige sidste uge faldt i juli sidste år. 

Derfor har Kasper Hjulmand også været ret bekymret for sin eksplosive back. 

- Han har jo bokset med skader, og hver gang vi ville have ham med, var han skadet igen. Jeg har været bekymret for hans skadessituation specielt i løbet af foråret, men faktisk også i efteråret.

- Jeg har været bekymret for, om han kunne nå at være der, hvor han er nu, siger Hjulmand, som dog slår fast, at det ser godt ud med Bah nu.

Foto: Kasper Hjulmand erkender, at Alexander Bahs skadessituation har været bekymrende. Foto: Malte Dunk

Kan imponere sidst i kampene
Om vi så skal vænne os til at se Bah i startopstillingen, når Danmark indleder EM på søndag mod Slovenien er så en anden sag. Han startede inde mod både Sverige og Norge, hvilket klart tæller for en startplads, men Kasper Hjulmand kan også vælge at smide Joakim Mæhle over i Bahs højreside, hvis han eksempelvis vil bruge Victor Kristiansen fra start. 

Bah er dog en spiller, som vi sagtens kan forvente at se i løbet af kampene, hvis ikke han starter inde, lyder meldingen fra landstræneren.

- Han er bestemt i spil (til startopstillingen, red.). Men det har han været i et stykke tid. Det har bare været et spørgsmål, om han har været klar.

- Det kunne også være interessant, hvis du spurgte, om han er klar til at være god i den sidste del af kampen. Som jeg har sagt mange gange, er det næsten vigtigere, hvordan man slutter kampene, end hvordan man starter dem, forklarer Hjulmand. 

Alexander Bah har optrådt 11 gange for det danske landshold indtil videre.