• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Oliver Okstrøm

Hjulmands debutant: Han har taget ekstra skridt

Foto: Getty Images

Kasper Hjulmand fortæller om valget med at give startplads til Morten Hjulmand og Matt O'Riley.

Af Oliver Okstrøm

Den danske landstræner Kasper Hjulmand har til mandagens kamp mod Nordirland lavet syv ændringer i forhold til kampen mod Slovenien i fredags. To af de mest bemærkelsesværdige er på midtbanen i form af Matt O'Riley og Morten Hjulmand.

I et interview med TV 2 kort før kampen sætter landstræneren ord på valget, hvor han om O'Riley slår fast, at det er en spiller, som man har længe har haft med.

- I de to sidste somre har der været sådan lidt frivillig træning op til juni-vinduerne, og der kommer Matt bare over med det samme. På U21-landsholdet var han god, og så synes jeg, at han har taget ekstra skridt her i efteråret. Specielt i de internationale kampe, siger han og fortsætter:

- Og vi vil gerne se ham, så det er et af de svar, som vi kan få. Det er selvfølgelig ikke altafgørende for Matt at spille, og så er det sådan en vind eller forsvind. Slet, slet ikke. Men det er et stort midtbanetalent, som vi gerne vil sætte i spil, lyder det fra Kasper Hjulmand.

Når det kommer til Morten Hjulmand, så er det en spiller, som landstræneren mener har været lovende både til træninger og i de indhop, som han har haft.

- Nu får han muligheden fra starten og ser, om det er noget, der kan bygges videre på, fortæller Kasper Hjulmand om Morten med det samme efternavn.

Den danske startopstilling til kampen ser således ud: Kasper Schmeichel - Victor Kristiansen, Joachim Andersen, Andreas Christensen, Rasmus Nissen - Mohamed Daramy, Mathias Jensen, Morten Hjulmand, Matt O'Riley, Jesper Lindstrøm - Kasper Dolberg.

Valget med at skifte en række spillere ind er noget, som David Nielsen hylder. Læs mere om det her.