Video : Tipsbladet
Landshold

Hylder åbenbaring: Han går under radaren i Danmark

Morten Hjulmand er for alvor brudt igennem i portugisisk fodbold, og ifølge Alexander Bah får han slet ikke nok opmærksomhed i Danmark.

FREUDENSTADT (Tipsbladet): På klubplan er Alexander Bahs Benfica og Morten Hjulmands Sporting CP ærkerivaler, men udenfor banen er de to danskere gode kammerater.

Den blonde Hjulmand har i øjeblikket håneretten i form af det portugisiske mesterskab, og det har danskeren haft en stor ære i. Formen tog han med til testsejrene over Sverige og Norge i sidste uge, hvor han måske var den dansker, som imponerede mest over de to kampe og pludselig er i spil til en startplads. 

Han gør det sindssygt godt i Sporting, og der er ikke så mange danskere, der følger med i den portugisiske liga. Folk skal glæde sig til at se ham nu, for han er en rigtig dygtig spiller.

Alexander Bah om Morten Hjulmand

Alexander Bah er på ingen måde overrasket over de to præstationer, for ifølge ham er landsholdskammeraten fremragende - det er bare ikke alle i Danmark, som ved det. 

Synes du, at han går lidt under radaren herhjemme?

- Ja, der er ingen tvivl om, at han er gået under radaren, siger Alexander Bah med en bestemt mine til Tipsbladet og den fremmødte presse fra træningslejren i tyske Freudenstadt, før han kommer nærmere ind på Hjulmands kvaliteter:

- Folk har egentlig skrevet meget om det. Han er lidt skør. Nej, han er en spiller, der tager utrolig meget ansvar, og så synes jeg, at hans kvaliteter taler for sig selv på banen. Han gør det sindssygt godt i Sporting, og der er ikke så mange danskere, der følger med i den portugisiske liga. Folk skal glæde sig til at se ham nu, for han er en rigtig dygtig spiller.

Alexander Bah er lykkelig over at spille sammen med Morten Hjulmand på landsholdet. Foto: Alamy

Ordet skør er ikke fremmed, når det kommer til Hjulmand, for det var også sådan, Ståle Solbakken beskrev ham, da Norges nuværende landstræner talte om ham efter kampen i lørdags. 

Venskabet mellem Bah og Hjulmand kom dog lidt på afstand mod udgangen af sæsonen, da det hele skulle afgøres, men efter de er blevet genforenet i landsholdslejren, så er det da et emne, som Bah ikke helt kan slippe for.

- Jeg ved ikke, om han driller med det. Jeg tog lidt distance fra Morten i de sidste par uger i løbet af mesterskabskampen, men vi snakker om det, og mit Benfica-hjerte er lidt irriteret over, at han gør det så godt.

- Men når jeg ser med danske briller, er jeg glad de næste par uger, for han er en dejlig fodboldspiller, lyder det fra Bah, som tydeligvis har stor respekt for sin kammerat.

To-tre kilo ekstra
Morten Hjulmand fylder kun en lille del af interviewet med Alexander Bah, som selv har haft en blandet sæson for Benfica. Skader har hæmmet ham kraftigt og gjort, at han kun har spillet 32 kampe i alle turneringer, men når man står overfor ham, får man ikke indtrykket af fysiske problemer. Tværtimod, for Bah ser knivskarp ud. Trøjen sidder tæt og fremhæver tydeligt en muskelmasse, som er noget større end tidligere. 

Alexander Bah er med til sin anden slutrunde for Danmark. Foto: Malte Dunk

Og det er ikke skudt helt forkert, at der er bygget nogle ekstra kilo på, forklarer han.

- Det er rigtigt, at jeg er blevet lidt større. Jeg har arbejdet intensivt med vores fysiske trænere i Benfica. Det er rart, så længe jeg har min hurtighed, slår han fast, inden han siger, at det hjælper ham både med hans spil og skaderne:

- Jeg kan mærke en kæmpe forskel. Det hjælper mig meget på mine defensive opgaver, at jeg har lidt mere at stå imod med. Det var ikke fordi, at jeg var lille før, men jeg kan mærke en forbedring.

Var det dem i Benfica, som sagde, at du skulle blive lidt større? 

- Nej, det var, da jeg begyndte at være lidt småskadet, for der havde jeg lidt tid til at kunne bygge på. Efter jeg kom tilbage, fandt jeg en god balance mellem at træne og styrketræne, og så har jeg holdt ved, siger han.

Han anslår, at der er kommet to til tre kilo ekstra på.

Meget tyder på, at Alexander Bah får mulighed for at vise til kamp, hvad de ekstra kilo kan gøre. Han startede nemlig inde i begge testkampene mod Sverige og Norge.