• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Kenneth Jensen

Fortryllende Eriksen: U12-kamp fortalte det hele

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Man har altid kunnet se Christian Eriksens store potentiale, mener en af dem, der så ham i en meget ung alder.

Af Kenneth Jensen

Når det danske landshold på tirsdag går på banen mod Tunesien, er der næppe den store tvivl om, at tuneserne sætter ring om Danmarks nummer 10.

Christian Eriksen kan se frem til en ny slutrunde, efter han ved EM sidste år kollapsede mod Finland og siden måtte se holdkammeraterne nå semifinalen.

Siden er Eriksen kommet sig helt og er vel bedre end nogensinde, og han kommer til slutrunden i strålende form efter mange gode præstationer for Manchester United.

Ifølge OB's akademichef, Tonny Hermansen, der også ha været hos DBU, kunne man allerede i en U12 kamp se, at Eriksen var noget særligt.

- Det var umuligt ikke at se hans enorme potentiale. Første gang jeg så ham, sagde jeg til mig selv: "Ham der får en fantastisk karriere". Han vil altid være en spiller med ekstraordinære tekniske kvaliteter og en unik vision for spillet. Han ser muligheder, som for andre ikke er der, og hans talent er aldrig steget ham til hovedet. Eriksen er karaktermæssigt en helt normal fyr, siger Tonny Hermansen til Tuttomercatoweb.

OB-bossen husker især en kamp for snart 20 år siden, hvor Hermansens egen søn spillede for Eriksens modstander, mens Christian Eriksen selv startede på bænken for Middelfart.

- Efter 45 minutter var resultatet allerede 4-0 til TPI. Eriksen kom på banen med 20 minutter igen, og Middelfart endte med at vinde 8-4. Sådan er Christian, han er et fænomen, der er i stand til at finde løsninger i kampe på egen hånd. Jeg er glad for at have oplevet ham som først modstander og siden som min spiller, da jeg havde fornøjelsen af at træne ham ved en regional landsholdsudtagelse. Jeg kendte ham og hans far godt, og jeg har fulgt hans fodboldkarriere tæt, siger Tonny Hermansen.

Christian Eriksen står noteret for 117 A-landskampe, og han er bare 12 fra at tangere Peter Schmeichels landskampsrekord.

Den 30-årige midtbanespiller skal dog holde øje med Simon Kjær, der også kan nå rekorden og i skrivende stund står noteret for 121 landskampe. Kjær er dog tre år ældre end Christian Eriksen.