Video : Tipsbladet
Landshold

I stormvejr efter udtagelse af Kenan Kodro

Den tidligere FC København-spiller Kenan Kodros far har udtaget sin søn til Bosniens landshold. Den beslutningen er blevet ramt af massiv kritik.

Klubfodbolden ruller for alvor igen efter sommerferien, men inden længe venter en landsholdstermin, hvor flere europæiske nationer skal spille kvalifikationskampe til EM næste sommer.

Det gælder Danmark, der får besøg af San Marino og skal en tur til Helsinki for at møde Finland. Det gælder også Bosnien, som skal spille mod Liechtenstein og Island.

Her er der brug for seks point, da man har indledt kvalifikationsspillet med blot en enkelt sejr og tre nederlag. Det har også fået konsekvenser, da man for nyligt valgte at skille sig af med cheftræner Faruk Hadzibegic for at ansætte Meho Kodro.

Og hvis efternavnet Kodro virker bekendt, så er det fordi, at Meho er far til den tidligere FC København-spiller Kenan Kodro, der var på kontrakt fra 2018 til 2019 uden nævneværdig succes.

Den i dag 30-årige angriber har dog fået noget bedre gang i målscoringen i ungarske Fehervar, hvor han scorer mål på stribe. Denne sæson har han indledt med tre fuldtræffere i fire kampe.

Derfor har farmand Meho Kodro også valgt at udtage sin søn til Bosniens kommende landskampe. Det har dog kastet massiv kritik af sig, som Meho Kodro nu må reagere på.

- Hvorfor ikke udtage ham, når han spiller godt? Jeg har ikke rigtig noget at sige om det her emne, som jeg ikke allerede har sagt. Nogen af jer har sikkert børn, og Kenan er min søn, som jeg elsker mere end noget andet i verden. Kenan vil spille så meget, som han fortjener. Jeg er her nu, og det er vi begge, så derfor vil vi arbejde sammen, siger han ifølge sportal.gr.

Kenan Kodro står noteret for 13 landskampe og to scoringer, men den total får han mulighed for at øge, hvis hans far giver ham spilletid mod enten Liechtenstein eller Island.

Meho Kodro overtog taktstokken på Bosniens landshold i starten af august, og nu skal han forsøge at skaffe dem en plads ved EM-slutrunden næste sommer i Tyskland.